esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Stroopwafel Taart

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Gebak
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 14 Jul 2024 11:23:07    Onderwerp: Stroopwafel Taart Reageren met citaat



Stroopwafel Taart

Stroopwafels gaan er altijd wel in.
Het is hier een steeds terugkomende tractatie
Net als van bokkepootjes kun je er ook een heerlijke taart van bakken
En.....zonder oven.
Probeer maar uit en je zal het zeker met me eens zijn
Het is yummie



Tijd: 15 min. + minimaal 1 uur in de koelkast

Ingredienten:

Voor de bodem 4-5 stroopwafels
4 eetlepels karamelsaus
250 ml opgeklopte slagroom
150 gram monchou
1-2 zakjes vanillesuiker
3-4 stroopwafels voor de topping

Bereiden:

Begin met het maken van de bodem.
Verkruimel daarvoor 4 tot 5 stroopwafels.
kan dit doen met een keukenmachine of je kan het ook doen door met een deegroller erop te slaan.
Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe.
Roer het door elkaar en doe dit in de springvorm.
Het is het handigst als je wat bakpapier in de springvorm legt omdat de koekkruimels aan de bodem kunnen gaan plakken.
Druk de koekkruimels aan met een vork.
Daarna kan je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou.
Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom.
Dan klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix.
Als je de monchou met de slagroom hebt gemengd voeg je ook de vanillesuiker toe.
Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad.
Verkruimel daarna nog 3 tot 4 stroopwafels. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart.
Eventueel kan je er nog wat karamelsaus overheen strooien.
De taart kan nu voor minimaal 1 uur de koelkast in!

Bron: Lekker en simpel
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 14 Jul 2024 11:23:07    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Gebak Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.