anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 14 Jul 2024 15:36:46 Onderwerp: Yakitori |
|
|
Yakitori
Voor yakitori wordt heel klein gesneden kippen¬bout gebruikt, dat vlees is wat malser dan kipfilet.
Benodigdheden voor 20-30 spiesjes:
1½ dl Japanse sojasaus
3 el mirin (zoete rijstwijn)
4 el sake
35 g suiker
5 el kippenbouillon
ca. 800 g vlees van kippenbout of kipfilet, in kleine stukjes
eventueel bananenblad
zout, peper
Bereidingswijze:
Breng de sojasaus, mirin, sake, suiker en bouillon aan de kook en laat het circa 5 min. zachtjes koken. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen.
Rijg de kip aan houten stokjes. Rol de stokjes eventueel in stukjes bananenblad.
Bestrooi de spiesjes met zout en peper en rooster ze 6-10 min. op de barbecue of onder de hete grill onder regelmatig omdraaien.
Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen regelmatig met de yakitorisaus.
Serveer de rest van de saus erbij.
Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 60 kcal p.st.
Bron: Libelle |
|