esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Rum Rozijnen IJs zonder Eieren

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> IJs
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 15 Jul 2024 07:13:08    Onderwerp: Rum Rozijnen IJs zonder Eieren Reageren met citaat



Rum Rozijnen IJs zonder Eieren

Ijs maken doe ik ook geregeld sinds ik mijn ijsmachientje heb
Zodra het ijsmengsel is gemaakt doet de machine het werk
Vaak worden rauwe eieren gebruikt in recepten voor ijs
Ik haalde wel gepasteuriseerde eieren bij A.H
Maar die heeft ze niet meer in het assortiment
Dus ik probeer vaker ijs zonder ei toevoeging te maken
Dit recept is ook zonder eieren
Het lijkt bewerkelijk maar dat is het echt niet


Ingredienten:

1 cup rozijnen
1 cup + 1 eetlepel donkere rum
1 eetlepel sinaasappelrasp
3 cups volle melk
2/3 cup suiker
3 eetlepels maizena
snufje zout
1/4 cup slagroom

Bereiden:

Verhit in een steelpannetje de rozijnen,1 cup rum en sinaasappelrasp
laat 2 minuten sudderen
Haal van het vuur en laat koud worden voor een paar uur of laat een nacht in de koelkast staan
Doe in een steelpan 1 cup milk, de suiker,snufje zout en de maizena
Klop alles goed door elkaar
Klop de 2 cups melk erbij
Zet op halfhoog vuur en blijf kloppen tot het gaat koken (5 a 6 minuten)
Zet het vuur lager en blijf roeren (i minuut)
Haal van het vuur af en voeg de slagroom en 1 eetlepel rum
Klop het goed door en doe het mengsel in een schone schaal
Zet de schaal in een ijsbadje om af te koelen (20 minuten)
Roer af en toe door zodat er geen vel gevormd word
(Pasop dat er geen water in komt)
Als het mengsel is afgekoeld bedekken met een stuk huishoudfolie direct op het mengsel
Zet in de koelkast voor 2 a 3 uur of voor een nacht
Doe het mengsel na het "rusten" in de ijsmachine en draai er ijs van
Het mengsel word niet helemaal hard
Laat intussen de rozijnen goed uitlekken
En voeg ze na de 25 minuten bij het mengsel in de machine
Laat nog paar minuten draaien
Doe het ijs in een vriesdoos en zet in de vriezer tot gebruik
Serveer in een mooi glas
Garneer met enkele rumrozijnen en een toef slagroom

Foto: Hanna Kaminsky
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 15 Jul 2024 07:13:08    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> IJs Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.