anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 15 Jul 2024 14:47:01 Onderwerp: Warme Ciabatta met Kip en Artisjokpesto |
|
|
Warme Ciabatta met Kip en Artisjokpesto
4 personen
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 kipfilets
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 ciabattabroodjes
voor de artisjokpesto:
1 pot artisjokken in olijfolie (ongeveer 200 g uitlekgewicht)
50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50 g geblancheerde amandelen, fijngemalen
1 teentje knoflook
vergeperst sap van ½ citroen
3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Maak de kipfilets goed plat met een deegroller of vleeshamer.
Bestrijk de filets met olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit een grillpan met geribbelde bodem tot hij goed heet is en gril de filets drie minuten aan elke kant totdat ze goed gaar zijn
(de tijd hangt af van de dikte van de filets).
Leg de ciabattabroodjes in de oven.
Doe intussen de artisjokken, Parmezaanse kaas, amandelen, knoflook en het citroensap in een keukenmachine
Maak er een puree van (of doe dit met een staafmixer).
Voeg genoeg olie toe zodat je een soepel mengsel hebt en voeg zout naar smaak toe.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze doormidden.
Besmeer de onderste helft met een laag artisjokpesto en leg daar een warme kipfilet op.
Leg er de andere helft van het brood op en dien onmiddellijk op.
Bron: Caffe Italia van Liz Franklin |
|