esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Toad in the Hole

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 09:43:50    Onderwerp: Toad in the Hole Reageren met citaat



Toad in the Hole

Toad in the hole of Sausage Toad is een traditioneel Engels gerecht
Saucijsjes in Yorkshire pudding beslag....
Meestal gegeten met jus en groente en puree


Ingredienten:

30 gram vet of boter met beetje olie
454-500 gram goeie kwaliteit saucijsjes of andere kruidige worstjes
300 ml melk
125 gram bloem
2 middelgrote eieren
Zout & Peper
Fijn gesneden salie

Voor de Uienjus:

1 rode uit (gesnipperd)
100 ml vleesbouillon (blokje)
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel maizena (met beetje water gemixt)

Bereiden:


Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe het vet of boter met olie in een koekenpan en zet op het vuur tot het vet of boter gesmolten is
(3 a 4 minuten)
Doe de saucijsjes erbij en braad ze 15 a 20 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze halverwege even om.
Als de worstje braden maak je het beslag
Giet de melk in een kom of keukenmachine
Voeg de bloem , eieren en zout toe
Mix tot alles goed is vermengd en voeg nog wat fijn gesneden salie toe.
Zet het beslag even in de koelkast
Neem de worstjes uit de pan
Giet het braadvet in de bakvorm.
Giet het beslag in de vorm en doe de saucijsjes in het beslag
Duw ze goed onder het beslag.
Doe de bakvorm in de oven en bak voor ca 20 a 30 minuten
Of tot het beslag goudbruin en gerezen is

Serveer gelijk met de uienjus

Lekker met aardappelpuree

Uienjus:

Bak de ui in het vet wat over is van de worstjes
Als het gaat carameliseren voeg je de balsamicoazijn en de bouillon toe
Laat even zachtjes pruttelen
Voeg de maizena toe en roer tot de jus een beetje is ingedikt

Bron: Good to Know
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 09:43:50    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.