anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 13:36:23 Onderwerp: Champignontaart met Geitenkaas en Honing |
|
|
Champignontaart met Geitenkaas en Honing
Ingrediënten:
Koopmans Mix voor Quiche Naturel
75 g zachte boter of margarine
50 ml water
3 sjalotjes
1 teentje knoflook (ik neem er wat meer)
250 g gesneden kastanjechampignons
4 takjes verse tijm (of 1 el gedroogde tijm)
1 el honing
150 g geraspte Hollandse geitenkaas
150 ml melk
3 eieren
Extra nodig:
springvorm of quichevorm van ca. 24 cm
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Baktijd: 35-45 minuten
Bereidingswijze:
Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.
Vet de taartvorm in, bekleed de bodem eventueel met een stukje bakpapier.
Doe de bodemmix,
50 g zachte boter en het water in een hoge beslagkom.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.
Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met het deeg.
Snipper de sjalotjes en knoflookteen.
Smelt in een koekenpan de rest van de boter en roerbak hierin sjalotjes, knoflook en champignons 5 minuten.
Stroop de tijmblaadjes af. Roer tijmblaadjes en honing bij de champignons en laat de honing smelten.
Laat het mengsel wat afkoelen, verdeel het dan over de deegbodem.
Strooi er ca. 100 gram geraspte geitenkaas over. (of meer)
Doe de melk, de eieren en de sausmix in een hoge beslagkom.
Klop het geheel 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de quichevulling.
Verdeel de rest van de kaas (ca. 50 g) over de quiche.
Druk met de vingertoppen het deeg tot aan de vulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar en goudbruin.
Bron: Koopmans |
|