esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Champignontaart met Geitenkaas en Honing

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 13:36:23    Onderwerp: Champignontaart met Geitenkaas en Honing Reageren met citaat


Champignontaart met Geitenkaas en Honing

Ingrediënten:

Koopmans Mix voor Quiche Naturel
75 g zachte boter of margarine
50 ml water
3 sjalotjes
1 teentje knoflook (ik neem er wat meer)
250 g gesneden kastanjechampignons
4 takjes verse tijm (of 1 el gedroogde tijm)
1 el honing
150 g geraspte Hollandse geitenkaas
150 ml melk
3 eieren

Extra nodig:
springvorm of quichevorm van ca. 24 cm

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Baktijd: 35-45 minuten

Bereidingswijze:

Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.
Vet de taartvorm in, bekleed de bodem eventueel met een stukje bakpapier.
Doe de bodemmix,
50 g zachte boter en het water in een hoge beslagkom.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.
Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met het deeg.
Snipper de sjalotjes en knoflookteen.
Smelt in een koekenpan de rest van de boter en roerbak hierin sjalotjes, knoflook en champignons 5 minuten.
Stroop de tijmblaadjes af. Roer tijmblaadjes en honing bij de champignons en laat de honing smelten.
Laat het mengsel wat afkoelen, verdeel het dan over de deegbodem.
Strooi er ca. 100 gram geraspte geitenkaas over. (of meer)
Doe de melk, de eieren en de sausmix in een hoge beslagkom.
Klop het geheel 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de quichevulling.
Verdeel de rest van de kaas (ca. 50 g) over de quiche.
Druk met de vingertoppen het deeg tot aan de vulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Koopmans
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 13:36:23    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.