esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Pie met Kip en Paddestoelen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 13:57:51    Onderwerp: Pie met Kip en Paddestoelen Reageren met citaat


Pie met Kip en Paddestoelen
Het gerecht gaat in een ovenvaste schaal en wordt afgedekt met een deegdeksel.
voor circa 6 personen:

Ingrediënten:

500 g kipfilet, in reepjes
60 g boter
4 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 lente-uitjes, in ringen
1 tl tijmblaadjes
2 tl bloem
100 g verse roomkaas, in blokjes
1 tl mosterd
3-4 el fijngesneden bladpeterselie
zout, peper
500 g gemengde paddestoelen (shiitake, cantharellen, kastanje-champignons), in stukken
1 el olie
4-5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 eidooiers
2 el melk

Bereidingswijze:

Bak de reepjes kip rondom bruin in 30 g boter.
Bak de sjalot, knoflook, lente-ui en tijm circa 6 min. mee.
Strooi de bloem erover, roer goed en voeg dan roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Verwarm in een andere pan 1 el olie met 30 g boter en bak hierin de paddestoelen 4-5 min. op hoog vuur.
Laat daarbij het vocht verdampen.
Meng de paddestoelen met het kipmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in een hoge ovenvaste schaal van circa 22 cm doorsnede.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 24 cm doorsnede.
Dek de schaal af met de deegcirkel.
Klop de eidooiers los met de melk en plak hiermee het deeg vast op de rand van de schaal.
Garneer de bovenkant van de pie met de afsnijdsels van het deeg, plak deze met losgeklopt eidooier op het deeg.
Bestrijk de hele deegdeksel met losgeklopt eidooier en bak de pie 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.

Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 30-40 min.

Bron: Libelle
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 13:57:51    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.