anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 14:19:37 Onderwerp: Pittige Plaattaart met Gehakt |
|
|
Pittige Plaattaart met Gehakt
Ingrediënten
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 schaal rundergehakt (300 g)
1 el oregano
1 rode peper, in ringetjes
2 rode paprika's, in repen
1 aubergine, in blokjes.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vorm een rechthoek van 6 plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht.
Vouw de randen 1 cm naar binnen.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak 10 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de ui 2 min.
Bak de knoflook 2 min. mee.
Bak het gehakt met de oregano in 4 min. rul.
Verdeel over de taartbodem.
Verhit de rest van de olie.
Bak de peper, paprika en aubergine 5 min. en voeg zout naar smaak toe. Verdeel over het gehakt.
Bak de taart in ca. 20 min.
Tip: Je kun de taart 1 dag van tevoren bereiden.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
Energie 480 kcal - Eiwit 16 g - Vet 35 g - Koolhydraten 26 g (per eenpersoonsportie)
Bron: Allerhande 10 2011 |
|