anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 15:14:25 Onderwerp: Ajam Smoor |
|
|
Ajam Smoor
Ingrediƫnten
500 gram kippenborst, in kleine blokjes gesneden
4 eetlepels rijstolie
4 eetlepels roomboter
6 sjalotten, fijn gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
2 lomboks, ontpit en in fijne ringetjes gesneden
100 gram nasigroentes (kool en prei)
1 theelpl. serehpoeder
2 theelpl. ketoembar
1 theelpl. djahe
3 volle eetlepels pindakaas
peper uit de molen
1/2 theelpl. zout
7 eetlepels ketjap manis
9 eetlepels Heinz Ketchup
4 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel limoensap
6 eetlepels bruine basterdsuiker
1 kopje kippenbouillon
200 gram tauge
Bereiding
Doe de olie en roomboter in een pan met dikke bodem en bak daarin de blokjes kip bruin en gaar.
Haal de blokjes er dan met een schuimspaan uit en zet even apart.
In het overgebleven vet de uien, knoflook, lombok en nasigroentes aanfruiten.
Kopje bouillon erbij en de ketjap, ketchup, azijn, limoensap, bruine suiker, pindakaas en kruiden erbij doen en goed doorroeren.
Nu de kip er weer bijvoegen en het geheel gaar smoren en sudderen.
Vlak voor het opdienen de tauge er bij, zodat die nog enigszins knapperig blijft
Bron: Kookjij.nl |
|