anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 10:50:37 Onderwerp: Witlof met Kip op z'n Indisch |
|
|
Witlof met Kip op z'n Indisch
2 porties in 20 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten)
Ingrediënten
4 struikjes witlof
1 paprika
1 rode peper
1 teentje knoflook
halve theelepel djahe
halve theelepel ketoembar
halve theelepel sereh
halve eetlepel oestersaus
halve eetlepel gembersaus
halve eetlepel sesamolie
halve eetlepel kipkruiden
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels ketjap manis
2 ons basmatirijst
kipfilet
Bereidingswijze
De witlof in de lengte doormidden snijden en de harde kern eruit snijden. Vervolgens over de lengte in drieën snijden.
De paprika in vieren snijden en het wit eruit snijden. Vervolgens in stukjes snijden.
De peper in de lengte doormidden snijden en de zaadjes verwijderen, en in stukjes snijden.
In een kommetje een marinade maken van de arachideolie, het citroensap, 1 eetlepel ketjap, de honing en de kipkruiden.
De kip er door roeren en een minuut of tien laten staan.
Ondertussen de rijst koken volgens recept.
De kip op hoog vuur met de marinade in een wok bruin bakken.
Vervolgens de kip in een kommetje onder aluminiumfolie weg zetten.
De sesamolie bij het oliebaksel doen en dan de paprika even roerbakken.
Dan de kruiden erbij, even doorroeren en de witlof er doorroeren.
Een minuut of vijf roerbakken.
Dan de oestersaus, de gembersaus en de ketjap er doorroeren.
De kip erbij en nog even op hoog vuur roerbakken.
Het gerecht op de rijst serveren.
Bron: mijnreceptenboek.nl |
|