esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Tajine met Kip

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 18 Jul 2024 11:30:18    Onderwerp: Tajine met Kip Reageren met citaat



Tajine met Kip

Tajine is een gerecht maar ook de naam van de kookpot waar het gerecht in gemaakt word....
Gemaakt van klei en in prachtige kleuren en dessins.
Een tajine staat op mijn verlanglijstje.
Zo`n fleurige pot staat toch mooi op tafel
Maar heb je (nog) geen tajine kun je dit recept ook in een vuurvaste schaal of stoofpot bereiden.
Dat ga ik zeker doen, want dit recept lijkt me wel wat.
Recept voor ingelegde citroenen staat hier ook op het bloggie.


Ingredienten:

2 eetlepels olijfolie
8 kippendijtjes (gekruid)
2 rode uien
(in schijfjes gesneden, maar niet door gesneden, de bodem moet nog aan elkaar zitten)
2 teentjes knoflook (in heel dunne schijfjes)
1 eetlepel ras el hanout
1 kaneelstokje
1 theelepel komijn
400 gram tomaten (fijn gehakt)
350 ml hete kippenbouillon
2 ingelegde citroenen (fijn gesneden)
1 eetlepel mango chutney
200 gram zachte gedroogde abrikozen
Handje amandelen (geblancheerd)
400 gram kikkererwten (uit blik en gewassen)
Handje koriander (fijn gehakt)

Bereiden:

Maak in een ovenvaste en vuurvaste schaal de olie heet en bak de kippendijtjes bruin.(niet allemaal tegelijk)
Haal ze uit de pan en giet het vet uit de pan
Laat er een eetlepel inzitten
Bak hier de uien en knoflook ca 10 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de kruiden erbij en laat even een paar minuten doorbakken.
Doe de kip weer in de vuurvaste schaal
Voeg de tomaten en de bouillon toe,
Roer de citroenen , chutney, abrikozen en amandelen toe
Breng aan de kook en laat dit sudderen tot de kip gaar is en de saus dik en sticky is.
Voeg de kikkererwten toe en laat door en door heet worden
Strooi er de koriander over en serveer met couscous of rijst

TIP:
Je kunt i.p.v. kikkererwten ook doperwtjes toevoegen.

Bron. Delicious Magazine
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 18 Jul 2024 11:30:18    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.