anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 11:40:33 Onderwerp: Pasta met Gerookte Zalm in Whisky Roomsaus |
|
|
Pasta met Gerookte Zalm in Whisky Roomsaus
Ingrediƫnten
125 gr gerookte Schotse zalm
1,5 dl whisky
500 gr tagliatelle
100 gr feta
2el olijfolie
3 el basilicum
3 dl room
2 el verse koriander
peper en zout
peterselie
Bereiden
Kook de tagliatelle al dente in een pan met ruim kokend water, 1 el olijfolie en wat zout.
Giet de pasta af en doe weer terug in de pan.
Voeg daarna 1 el olijfolie toe, roer de pasta even door en zorg dat het warm blijft.
Breng de room en de whisky apart van elkaar aan de kook, maar laat ze niet doorkoken.
Haal van het vuur en roer alles door elkaar tot een saus.
Snijd de gerookte pasta in smalle reepjes en roer deze door de whisky-roomsaus.
Voeg daarna wat peper toe.
Roer voor het serveren de verse koriander en basilicum door de saus.
Voeg de saus bij de pasta en strooi als laatste de verkruimelde feta over het geheel.
Garneer met een beetje peterselie.
Bron: Gall & Gall |
|