Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 11:42:26 Onderwerp: Beenham met Honing Whiskey Marinade |
|
|
Beenham met Honing Whiskey Marinade
Ingrediƫnten:
1 beenham (ca 650 gram)
ruim 1 liter groentenbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
1 borrelglas whisky (ik gebruikte "The Black Grouse")
4 el zonnebloemolie
2 el bloemenhoning
1/2 el chilipoeder
125 gram sjalotjes, gepeld en in 4-en gesneden
versgemalen zout
versgemalen zwarte peper
Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook en kook de beenham hier ca 30 minuten in. Zorg er voor dat het beenhammetje 'onder' staat.
Zo niet, voeg dan wat water of bouillon toe.
Meng voor de marinade de whisky, zonnebloemolie, bloemenhoning en chilipoeder door elkaar.
Als de beenham 30 minuten gekookt heeft, haal 'm dan uit de bouillon.
Dep goed droog, bestrooi met de zout en peper en leg het in de marinade. Laat het zeker 1 uur staan (liever 2 uur) en draai regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de beenham in een ovenschaal.
Giet de marinade er overheen en verdeel de sjalotten er om heen.
Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 graden.
Laat het ca 30 minuten in de oven staan.
Draai regelmatig.
Op het laatst kun je de grill er even bij aanzetten voor een wat krokanter korstje.
Snij de beenham in plakken van ca 1-1,5 cm breed (op een snijpank)
Leg de plakken weer terug in de ovenschaal (leg ze neer en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie (zie de bovenste foto).
Als je dit op een mooie, voorverwarmde schaal doet en daar zowel de plakken als de sjalotten en 'saus' bij op doet, dan ziet het er lekker feestelijk uit.
Lekker met bijvoorbeeld een (uiteraard zelfgemaakte) aardappelpuree en geglaceerde worteltjes.
Bron: Nathaliesfoodblog _________________
|
|