Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 12:10:26 Onderwerp: Schaslick |
|
|
Schaslick
Heerlijk...Schaslick kun je me wakker voor maken
Dat hoort echt bij bbq
Je kunt ze ook in de grillpan leggen
Ingrediënten voor ongeveer 10 spiezen
1 portie shaslick marinade
2 grote varkenshaasjes
4 paprika’s (2x rood, groen en geel)
2 uien
10 lange repen spek, liefst iets dikker gesneden
Verder nodig
10 houten satéprikkers en eventueel aluminium barbecue schaaltjes
Bereiding
Week de houten satéprikkers in koud water.
Snijd het vlees in middelgrote stukken.
Maak de marinade en leg de stukken vlees erin, laat het vlees een nacht marineren.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en pel de uien.
Snijd de paprika’s in vieren en vervolgens in stukken van dezelfde grootte als het vlees.
Doe hetzelfde met de uien.
Rijg eerst het begin van een reep spek op de prikker gevolgd door een stuk vlees, rijg dan het spek weer om het vlees op de spies en ga verder met een stuk paprika en ui, weer gevolgd door spek en vlees.
Ga zo door totdat je 3 tot 4 stukken vlees hebt op iedere spies.
Grill de spiezen op het hete barbecue rooster van de barbecue of leg ze op een aluminium barbecue schaaltje op de barbecue, dit voorkomt dat er stukken vlees of groente tussen het rooster van de barbecue vallen.
Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster en grill ze aan alle kanten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Shaslicks die je niet direct wilt gebruiken kun je ook prima invriezen voor een volgende barbecue.
Serveer de shaslicks met een gepofte aardappel met kruidenboter en een salade van zachte botersla.
Bron: Keuken Liefde _________________
|
|