esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Schaslick

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Barbecue
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 18 Jul 2024 12:10:26    Onderwerp: Schaslick Reageren met citaat



Schaslick

Heerlijk...Schaslick kun je me wakker voor maken
Dat hoort echt bij bbq
Je kunt ze ook in de grillpan leggen


Ingrediënten voor ongeveer 10 spiezen

1 portie shaslick marinade
2 grote varkenshaasjes
4 paprika’s (2x rood, groen en geel)
2 uien
10 lange repen spek, liefst iets dikker gesneden
Verder nodig

10 houten satéprikkers en eventueel aluminium barbecue schaaltjes



Bereiding

Week de houten satéprikkers in koud water.
Snijd het vlees in middelgrote stukken.
Maak de marinade en leg de stukken vlees erin, laat het vlees een nacht marineren.

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en pel de uien.
Snijd de paprika’s in vieren en vervolgens in stukken van dezelfde grootte als het vlees.
Doe hetzelfde met de uien.
Rijg eerst het begin van een reep spek op de prikker gevolgd door een stuk vlees, rijg dan het spek weer om het vlees op de spies en ga verder met een stuk paprika en ui, weer gevolgd door spek en vlees.
Ga zo door totdat je 3 tot 4 stukken vlees hebt op iedere spies.



Grill de spiezen op het hete barbecue rooster van de barbecue of leg ze op een aluminium barbecue schaaltje op de barbecue, dit voorkomt dat er stukken vlees of groente tussen het rooster van de barbecue vallen.



Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster en grill ze aan alle kanten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Shaslicks die je niet direct wilt gebruiken kun je ook prima invriezen voor een volgende barbecue.
Serveer de shaslicks met een gepofte aardappel met kruidenboter en een salade van zachte botersla.



Bron: Keuken Liefde
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 18 Jul 2024 12:10:26    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Barbecue Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.