esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gegrilde Kippendijtjes met Spek

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Barbecue
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 18 Jul 2024 14:11:28    Onderwerp: Gegrilde Kippendijtjes met Spek Reageren met citaat



Gegrilde Kippendijtjes met Spek

Ingrdienten:

500 gram kipdijfilet
20 plakjes lang gesneden ontbijtspek
BBQ saus

Cocktailprikkers


Voor de kruidenmix

60 gram fruit-peper-citroen (Verstegen)
40 gram paprikapoeder
20 gram gerookte-paprikapoeder
20 gram zout
50 gram kristalsuiker
20 gram bruine basterdsuiker
30 gram knoflookpoeder
20 gram uienpoeder
1 eetlepel zwarte peper, gemalen
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde rozemarijn

*Dit is behoorlijk veel voor 500 gram kippendij.
Bewaar daarom het restant in een weckpot.
Dan kan je het voor een volgende keer gebruiken*

Bereiden:


Verwijder het overtollig vet van de kipdijfilet en bestrooi rijkelijk met de kipkruiden.
Omwikkel de kipstukjes met de ontbijtspek en prik deze vast me een cocktailprikker.
Kruid de kipdij
En omwikkel met ontbijspek

Vul een schaaltje met de BBQsaus.
Dip de kipdij in de BBQsaus voordat je deze op de BBQ legt.
Smeer vervolgens met een kwastje de bovenkant in van de kippendij zodat deze volledig onder de saus zit.
Sluit nu voorzichtig de deksel.



Smeer de kiphapjes in met BBQsaus
Na ongeveer 20 minuten haal je de deksel van de BBQ en smeer je opnieuw de kipdijstukjes in met de BBQsaus.
Onze kipdij was na ongeveer 40 minuten klaar.
Dit kan je checken door met een temperatuurmeter de kern van de kip te meten.
Bij een temperatuur van 72°C is de kip klaar

Bron BBQ Proof
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 18 Jul 2024 14:11:28    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Barbecue Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.