Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 14:11:28 Onderwerp: Gegrilde Kippendijtjes met Spek |
|
|
Gegrilde Kippendijtjes met Spek
Ingrdienten:
500 gram kipdijfilet
20 plakjes lang gesneden ontbijtspek
BBQ saus
Cocktailprikkers
Voor de kruidenmix
60 gram fruit-peper-citroen (Verstegen)
40 gram paprikapoeder
20 gram gerookte-paprikapoeder
20 gram zout
50 gram kristalsuiker
20 gram bruine basterdsuiker
30 gram knoflookpoeder
20 gram uienpoeder
1 eetlepel zwarte peper, gemalen
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
*Dit is behoorlijk veel voor 500 gram kippendij.
Bewaar daarom het restant in een weckpot.
Dan kan je het voor een volgende keer gebruiken*
Bereiden:
Verwijder het overtollig vet van de kipdijfilet en bestrooi rijkelijk met de kipkruiden.
Omwikkel de kipstukjes met de ontbijtspek en prik deze vast me een cocktailprikker.
Kruid de kipdij
En omwikkel met ontbijspek
Vul een schaaltje met de BBQsaus.
Dip de kipdij in de BBQsaus voordat je deze op de BBQ legt.
Smeer vervolgens met een kwastje de bovenkant in van de kippendij zodat deze volledig onder de saus zit.
Sluit nu voorzichtig de deksel.
Smeer de kiphapjes in met BBQsaus
Na ongeveer 20 minuten haal je de deksel van de BBQ en smeer je opnieuw de kipdijstukjes in met de BBQsaus.
Onze kipdij was na ongeveer 40 minuten klaar.
Dit kan je checken door met een temperatuurmeter de kern van de kip te meten.
Bij een temperatuur van 72°C is de kip klaar
Bron BBQ Proof _________________
|
|