esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Opperdoezer Ronde Salade

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 09:24:35    Onderwerp: Opperdoezer Ronde Salade Reageren met citaat



Opperdoezer Ronde Salade

Een van de lekkerste aardappeltjes is wel de Opperdoezer Ronde
Ze worden geteeld in Opperdoes, een klein plaatsje bij Medemblik
Eind Mei begin Juni komen ze weer op de markt
En dan profiteer ik er ook echt van
Het aardappeltje heeft weinig nodig
Gekookt in de schil en met boter en peterselie is het al een lekkernij
Dan zou ik mijn maal alleen met aardappelen kunnen doen.
Maar ook gebakken of in een salade is deze aardappel een ster.

De Opperdoezer Ronde heeft een heel dun velletje, dus schillen hoeft niet echt.
Er zitten wel veel "ogen" in.....
Dat is eigenlijk het meeste werk aan deze aardappel
Als je de aardappel goed boent en de ogen eruit snijd is de aardappel klaar om te bereiden.
En het is de moeite waard...





Salade van Opperdoezer Ronde

Voor- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediƫnten

500 gram Opperdoezer Ronde
1 dl kokende groentebouillon
500 gram groene of witte asperges
1 theelepel Franse mosterd
2 eetlepels (balsamico- of rode wijn) azijn
3 eetlepels oljjfolie
1 eetlepels notenolie
zout & peper
100 gram rucola of waterkers
200 gram gerookte zalm ( of zalmsnippers )
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
dille

Bereiden:

Borstel de Opperdoezer Ronde onder koud stromend water schoon
Kook ze in de schil net gaar in ruim kokend water met zout ( circa 20 minuten)
Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze zo warm mogelijk,
Snijd ze in de lengte in parten en schenk de kokende bouillon eroverheen.
Laat, afgedekt, een uur marineren
Schil het onderste stukje van de asperges,
halveer dikke exemplaren in de lengte en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm.
Kook of stoom de asperges bijtgaar
Klop een dressing van de ingrediƫnten en schenk deze over de nog warme asperges.
Laat, afgedekt, een uur marineren
Schep de aardappelen en asperges voorzichtig door elkaar
Leg de gewassen en gedroogde rucola of waterkers op een schaal of op 4 bordjes en verdeel de salad
Verdeel de gerookte zalm over de salade en garneer met de pompoenpitten en fijngeknipte dille.

Variaties:

Neem 750 gram Opperdoezer Ronde,
750 gram asperges
300 gram gerookte zalm voor een maaltijdsalade.

Bron: Opperdoezerronde
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 09:24:35    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.