esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Lamskoteletjes met Tijm & Rozemarijn

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 12:15:30    Onderwerp: Lamskoteletjes met Tijm & Rozemarijn Reageren met citaat



Lamskoteletjes met tijm & rozemarijn

Lamskoteletjes komen in verschillende soorten en maten.
Texels lam is heerlijk, maar niet het hele jaar verkrijgbaar.
Nieuw Zeelands lam is kwalitatief vaak iets minder, maar zeker wel lekker. Laat je adviseren door een goede slager, dan komt het altijd wel goed.



Ingredienten
4 personen

12 koteletjes
Verse tijm
Verse rozemarijn
4 tenen knoflook
Olijfolie
Zout & Peper

Marineer de koteletjes een aantal uur van te voren.
Maak de marinade door een aardige hoeveelheid tijm & rozemarijn van de takjes af te ritsen.
Pers de tenen knoflook.
Doe de knoflook en de kruiden samen in een bakje en voeg hier een flinke scheut goede olijfolie aan toe (ongeveer 6 eetlepels).
Voeg ook (zee) zout en peper aan de marinade toe. Roer het geheel goed door.
De koteletten moeten rijkelijk met de marinade worden ingesmeerd.
Voeg iets meer olie toe als je denkt dat dit niet lukt. Doe de koteletten in een ondiepe schaal en verdeel de marinade over de koteletjes.
Draai ze een paar keer om en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Zet de bak nu in de ijskast.
Laat het geheel een paar uur marineren.
Draai de koteletten halverwege een keer om.

Haal de koteletten een half uur voor je ze wil gaan bakken uit de ijskast, zodat ze op kamer temperatuur kunnen komen.
Laat een grillpan of Tefal pan heel heet worden.
De koteletjes zijn al vet van de olie, dus je hoeft geen vet meer toe te voegen.
Schroei de koteletjes aan beide kanten dicht.
Bak ze in ongeveer 5 minuten mooi rosé. Lekker met couscous.

Deze traditionele marinade is heel lekker.
Als je van zoet houdt, kun je ook een beetje honing aan de marinade toevoegen.
Dit past goed bij de smaak van de tijm.

Bron: Harry in de Keuken
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 12:15:30    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.