esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Karbonade in Peper Honingmarinade met Peren in Zoete Azijn

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 12:56:05    Onderwerp: Karbonade in Peper Honingmarinade met Peren in Zoete Azijn Reageren met citaat


Karbonade in Peper Honingmarinade met Peren in Zoete Azijn

Ingrediënten:

4 karbonades
2 eetlepels honing
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde, gemengde peperkorrels, gekneusd
2 theelepels verse rozemarijn, gehakt
2 eetlepels olijfolie
8 kleine peren, gehalveerd
1 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel bruine suiker

Voorbereiden

Leg de karbonades in een ondiepe schaal.
Meng de honing met het paprikapoeder en smeer hiermee de karbonades in.
Meng de peperkorrels met de rozemarijn en bestrooi hiermee beide kanten van de karbonades.
Laat het vlees 4 uur marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de karbonades toe en bak ze 2 minuten aan elke kant op matig vuur of tot ze bruin zijn.
Leg ze in een ovenschaal.
Doe de peren in een kom, voeg azijn, suiker en 1 eetlepel water toe en wentel de peren goed door het vocht.
Doe de peren bij het vlees in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten in de oven staan of tot de peren en het vlees net gaar zijn.
Verwijder de folie en zet de schaal nog 5 minuten in de oven zodat het vlees en de peren mooi bruin worden.

Tip:
Hoe langer de karbonades marineren in honing, paprikapoeder, peper en rozemarijn, hoe beter.
Bij hardere en minder zoete peren moet je de hoeveelheid wijn, suiker en water verdubbelen en de bereidingstijd verlengen.

Bron: Peper & zout van Jody Vassallo
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 12:56:05    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.