anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 12:56:05 Onderwerp: Karbonade in Peper Honingmarinade met Peren in Zoete Azijn |
|
|
Karbonade in Peper Honingmarinade met Peren in Zoete Azijn
Ingrediënten:
4 karbonades
2 eetlepels honing
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde, gemengde peperkorrels, gekneusd
2 theelepels verse rozemarijn, gehakt
2 eetlepels olijfolie
8 kleine peren, gehalveerd
1 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel bruine suiker
Voorbereiden
Leg de karbonades in een ondiepe schaal.
Meng de honing met het paprikapoeder en smeer hiermee de karbonades in.
Meng de peperkorrels met de rozemarijn en bestrooi hiermee beide kanten van de karbonades.
Laat het vlees 4 uur marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de karbonades toe en bak ze 2 minuten aan elke kant op matig vuur of tot ze bruin zijn.
Leg ze in een ovenschaal.
Doe de peren in een kom, voeg azijn, suiker en 1 eetlepel water toe en wentel de peren goed door het vocht.
Doe de peren bij het vlees in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten in de oven staan of tot de peren en het vlees net gaar zijn.
Verwijder de folie en zet de schaal nog 5 minuten in de oven zodat het vlees en de peren mooi bruin worden.
Tip:
Hoe langer de karbonades marineren in honing, paprikapoeder, peper en rozemarijn, hoe beter.
Bij hardere en minder zoete peren moet je de hoeveelheid wijn, suiker en water verdubbelen en de bereidingstijd verlengen.
Bron: Peper & zout van Jody Vassallo |
|