anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 13:41:10 Onderwerp: Nonja Varkensfilet met Limoen en Chilipepers |
|
|
Nonja Varkensfilet met Limoen en Chilipepers
Ingrediƫnten
4 porties
15 minuten klaar
2 eetlepels plantaardige olie
2 grote rode of gewone uien, in de lengte doormidden, dan overdwars in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, in de lengte in dunne plakjes
4 zeer dunne plakjes gember, julienne gesneden
1 stengel vers citroengras, de onderste 10 cm geplet, in stukken van 3 cm
500 gram varkensfilet of -lende, in dunne plakjes
3 eetlepels limoen-of citroensap
3 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
6 theelepels suiker
1-2 eetlepels water
2 grote rode chilipepers, in dunne ringen
Bereidingswijze
De olie in de wok verhitten.
Uien, knoflook, gember en het citroengras op middelhoog vuur 4 minuten roerbakken.
Het vuur heel hoog draaien en de plakjes varkensvlees 1 minuut roerbakken tot het vlees van kleur verandert.
Het vlees met limoen- of citroensap en beide sojasauzen besprenkelen, dan de suiker en 1 eetlepel water toevoegen.
Het geheel op een middelhoog vuur roerbakken tot het varkensvlees zacht is.
Om te voorkomen dat het vlees aanbrandt nog wat extra water toevoegen.
Als het vlees gaar is de chilipepers toevoegen en goed roeren.
Het gerecht in een schaal doen en serveren met gestoomde rijst.
Serveersuggesties:
Serveer er geroerbakte groenten bij.
Bron: armaco van mijnreceptenboek.nl |
|