anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 13:51:54 Onderwerp: Schnitzel in Pizzaiolasaus |
|
|
Schnitzel in Pizzaiolasaus
Bereiding: ca. 30 min. / Hoofdgerecht: 4 personen
Ingrediƫnten:
1 ui
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
4 varkensschnitzels (Ć ca. 150 g)
2 el olijfolie
zout en peper
suiker
2 el tomatenpuree
850 ml tomatenblokjes (blik)
2 tl kappertjes
6 ansjovisfilets
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de rozemarijn, schud hem droog en hak hem fijn.
Dep de schnitzels eventueel droog en snijd ze dwars doormidden.
Verhit 1 el olie in een grote pan.
Bak de schnitzels op hoog vuur 1-2 minuten aan iedere kant.
Breng de schnitzels op smaak met zout en peper en haal ze uit de pan.
Verhit 1 el olie in het braadvet. Fruit de ui, de knoflook en de rozemarijn in de olie.
Fruit de tomatenpuree kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, 125 ml water en de kappertjes toe, breng het geheel aan de kook en kook het ca. 5 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Spoel de ansjovisfilets af met koud water en dep ze droog.
Hak 2 filets fijn en roer ze door de saus.
Leg de schnitzels in de saus en verwarm ze.
Breng de saus nogmaals op smaak.
Garneer met de resterende ansjovisfilets.
Lekker met ciabatta.
Per portie: 290 kcal 39 g eiwit 10 g vet 9 g koolhydraten
Bron: Foodiesmagazine |
|