esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Sambal Tomaat

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sauzen hartig en Dips
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 15:36:58    Onderwerp: Sambal Tomaat Reageren met citaat



Sambal Tomaat

Ooit wel eens zelf sambal gemaakt??
Het is zo leuk om dat eens zelf te maken.
Het mooiste is dat je met verschillende pepers ook kunt combineren.
Zo krijg je weer een heel andere sambal.


Ingredienten:

12 rode pepers
7 sjalotten
7 teentjes knoflook
200 gram kerstomaatjes
1 plak palmsuiker
1 serehstengel
3 cm gember
1 scheut olie
1 limoen
2 blaadjes djeroek peroet (Indisch limoenblad)
2 eetlepels appelstroop

Bereiden:


Snijd de rode pepers in ringen.
Pel en snipper de sjalotten.
Pel en hak de knoflook.
Pureer de pepers, sjalotten en knoflook.
Snijd de tomaatjes in stukken en pureer apart.
Snijd de palmsuiker in stukjes.
Kneus en knoop de serehstengel.
Schil en snijd de gember grof.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de pepermassa met de palmsuiker en de rasp en het sap van de limoen tot de puree gaat kleuren.
Voeg de sereh, gember, djeroek peroet en gepureerde tomaat toe.
Laat de sambal inkoken tot het meeste vocht uit de tomaten is gekookt.
Breng op smaak met appelstroop.
Laat de massa afkoelen en bewaar circa 2 weken in een uitgekookte en afgesloten pot.
Verwijder voor het serveren wel de gember, serehstengel en djeroek peroet.


TIP:
Je kunt vers gemaakte sambal ook in de vriezer bewaren.

Bron: 24 Kitchen
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 15:36:58    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sauzen hartig en Dips Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.