esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gegratineerde Gember Visfilets

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2024 11:31:04    Onderwerp: Gegratineerde Gember Visfilets Reageren met citaat


Gegratineerde Gember Visfilets

Ingrediënten:

4 stevige visfilets
1 grote ui grof gehakt
4 à 6 gemberbolletjes (uit pot) fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt of uitgeperst
1 el citroensap
mespunt gemberpoeder (djahé)
2 tl kerriepoeder
0,5 dl droge, witte wijn
20 à 25 gram boter
nogmaals 20 à 25 gram boter
50 gram geraspte kaas
verse peterselie fijngesneden
zout en peper

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 190°C.
De visfilets droogdeppen.
In een kommetje mengen: citroensap + gemberpoeder + knoflook + zout en peper. Hiermee de visfilets inwrijven en apart leggen.
In een koekenpan 20 à 25 gram boter verhitten en ui en kerriepoeder zachtjes fruiten ± 2 à 3 minuten.
Het ui-kerriemengsel op de bodem van de ovenschaal plaatsen en hierop de visfilets en schenk de wijn er omheen.
Schuif de schaal in de oven voor ± 15 à 20 minuten (als het te hard gaat aluminiumfolie erover).
Ondertussen in een kommetje mengen: peterselie + geraspte kaas + gemberbolletjes.
Als de vis bijna klaar is de schaal uit de oven halen, de oven op grilstand overschakelen.
Het kaasmengsel over de visfilets verdelen en de rest van de boter in vlokjes erover.
Ongeveer 5 minuten onder de grill of tot de kaas lichtbruin gegratineerd is.

Bron: kookjij
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2024 11:31:04    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.