anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 11:31:04 Onderwerp: Gegratineerde Gember Visfilets |
|
|
Gegratineerde Gember Visfilets
Ingrediënten:
4 stevige visfilets
1 grote ui grof gehakt
4 à 6 gemberbolletjes (uit pot) fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt of uitgeperst
1 el citroensap
mespunt gemberpoeder (djahé)
2 tl kerriepoeder
0,5 dl droge, witte wijn
20 à 25 gram boter
nogmaals 20 à 25 gram boter
50 gram geraspte kaas
verse peterselie fijngesneden
zout en peper
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 190°C.
De visfilets droogdeppen.
In een kommetje mengen: citroensap + gemberpoeder + knoflook + zout en peper. Hiermee de visfilets inwrijven en apart leggen.
In een koekenpan 20 à 25 gram boter verhitten en ui en kerriepoeder zachtjes fruiten ± 2 à 3 minuten.
Het ui-kerriemengsel op de bodem van de ovenschaal plaatsen en hierop de visfilets en schenk de wijn er omheen.
Schuif de schaal in de oven voor ± 15 à 20 minuten (als het te hard gaat aluminiumfolie erover).
Ondertussen in een kommetje mengen: peterselie + geraspte kaas + gemberbolletjes.
Als de vis bijna klaar is de schaal uit de oven halen, de oven op grilstand overschakelen.
Het kaasmengsel over de visfilets verdelen en de rest van de boter in vlokjes erover.
Ongeveer 5 minuten onder de grill of tot de kaas lichtbruin gegratineerd is.
Bron: kookjij |
|