esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gegrilde Tonijn met Paprikasaus

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2024 11:37:23    Onderwerp: Gegrilde Tonijn met Paprikasaus Reageren met citaat


Gegrilde Tonijn met Paprikasaus

Ingrediënten

4 moten verse tonijn
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
1 pot geroosterde paprika’s
1 ui
1 teen knoflook (geperst)
2 theelepels gedroogde oregano
100 ml medium dry sherry
zout en versgemalen peper

Bereiding

Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.
Snijd de paprika’s in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin.
Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.
Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.

Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Tip:
Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon.
Vervang de oregano door gedroogde tijm

Bron: visrecepten.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2024 11:37:23    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.