esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Tomaten

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 22 Jul 2024 12:51:17    Onderwerp: Tomaten Reageren met citaat



Tomaten

Wist je dat er wel 60 tomatensoorten bestaan?
De vleestomaat en trostomaat zijn de bekendste.
Verder heb je de romatomaat, cherrytomaten, troscocktailtomaten en 'Coeur de Boeuf'.
Maar wat is het verschil?



Vleestomaten

De vleestomaat heeft een stevige structuur en behoudt zijn vorm bij het koken.
Hierdoor is deze soort uitermate geschikt voor ovengerechten of voor op de barbecue.
Gebruik de lichtzoete en frisse vleestomaat als garnering op een hamburger, in verse tomatensoep of vul het voor in de oven.



Romatomaten
Kenmerkend aan de romatomaat is zijn langwerpige vorm.
Door hun volle smaak zijn ze heerlijk als basis in tomatensoep en pastasauzen.
En nog een leuk weetje: de kleur van romatomaten is van binnen donkerder dan aan de buitenkant.
Romatomaten worden ook wel pruimtomaten of pomodori genoemd.



Cherrytomaten
Een andere naam voor cherrytomaten is kerstomaten, omdat ze ongeveer zo groot zijn als een kers.
Een speciale variant van cherrytomaten is de snacktomaat,
deze zijn door hun extra zoete smaak zeer geschikt voor kinderen.
De smaak van cherrytomaten is sappig en zoet en ze zijn dan ook heerlijk rauw als gezonde snack tussendoor.
Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken in salades of als borrelhapje op een prikkertje met (mini) mozzarella en basilicum.



Troscocktailtomaat

De troscocktailtomaat is heerlijk veelzijdig.
Net als cherrytomaten zijn ze lekker zoet en daardoor heerlijk uit het vuistje, in een salade op een boterham met kaas.
Maar dit ras leent zich ook uitstekend voor in een soep, pastasaus of gevuld uit de oven.
Je kunt er alle kanten mee op!



Coeur de Boeuf
Deze tomatensoort is van reuzenformaat (maar liefst 180-200 g per stuk) en sterk geribbeld.
Het heeft een volle, frisse smaak. Anders dan bij andere tomaten is de vrucht rijp als de schil nog een beetje groen is.
Als je deze tomaat in plakjes snijd,
dan is deze aan de buitenkant groen en aan de binnenkant rood doordat het rijpingsproces van binnenuit verloopt.
Mooi ter decoratie!
Naast dat het mooi is ter decoratie smaakt het erg lekker in combinatie met zacht smakende kazen als mozzarella of verse geitenkaas.



Er zijn nog veel meer soorten
Het is ook leuk om ze zelf in een pot te kweken
Leg eens een plakje tomaat in een bloempot met aarde
Beetje aarde erop en water geven
Zet op een zonnige plaats
Laat je verrassen wat er gebeurt Smile


_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 22 Jul 2024 12:51:17    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.