anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 22 Jul 2024 13:50:33 Onderwerp: Bakkersballen |
|
|
Bakkersballen
In de banketbakkerij gebruikt de bakker alles wat er overblijft om deze ballen te maken, dat kunnen koekjes, stukjes cake of afsnijdsels zijn. De naam is dus met recht de ballen van de bakker. Als je dit voor kinderen wilt maken laat je de rum gewoon weg.
http://www.24kitchen.nl/recepten/bakkersballen
Ingrediƫnten
750 g koek of cake
100 ml rum
5 el abrikozenjam
300 g pure chocolade
200 g hagelslag
Bereiding
- Maal de koek of cake fijn in de keukenmachine.
- Voeg een scheutje rum en zoveel abrikozenjam toe tot er mooie bollen gemaakt kunnen worden.
- Schep met een ijsknijper bollen van de puree.
- Smelt de chocolade au bain marie en haal de bollen erdoor.
- Rol ze vervolgens door de hagelslag en laat ze circa 5 minuten opstijven in de koelkast.
Bron: Rudolph van Veen |
|