anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 22 Jul 2024 14:00:34 Onderwerp: Bamisoep (Bami Godok) |
|
|
Bamisoep (Bami Godok)
Ingrediƫnten
ca. 125 g Chinese mie
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngewreven
3 eetlepels plantaardige olie
300 g varkenslapjes (bijv. hamlappen), in kleine blokjes
1 liter (groente- of kippen)bouillon
1 dunne, jonge prei of 2 lente-uitjes, in ringetjes
handvol bladselderij, fijngesneden
gebakken uitjes, voor garnering
Bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel af onder de koude kraan en zet opzij tot gebruik.
Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is en schep het vlees erdoor.
Bak kort mee en voeg 2 theelepels gemalen witte peper toe.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten doorkoken.
Roer de prei en bladselderij erdoor.
Verdeel de mie over soepkommen en schenk de bouillon met vlees en groenten erover.
Garneer met gebakken uitjes.
Variatietip
Ook dunne reepjes omelet zijn een lekkere garnering voor deze bamisoep.
Bron: De echte smaak van Indonesie van Ellen Duxbury & Desire Verkaar. |
|