esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Knoflook Puree

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Homemade
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2024 01:32:02    Onderwerp: Knoflook Puree Reageren met citaat



Knoflook puree

Toen ik het recept van knoflooktaart had gepost hoorde ik van alle kanten.....
zoveel knoflook erin?
Ja er gaan heel wat teentjes knoflook in die taart
Maar hij is echt heerlijk...
De geur valt reuze mee en zo zacht van smaak.
Net als deze puree
Door het roosteren is de rauwe smaak totaal verdwenen
Ik heb de kip ermee ingesmeerd zoals in het oorspronkelijke recept van Tricia
Echt yummie....Dit moet je echt eens proberen
En als smeerseltje op een stokbrood ook helemaal niet gek
Glaasje van het een of ander erbij......



Ingredienten:

4-5 bollen knoflook
1/4 cup vers citroensap
3/4 - 1 cup Olijf olie
1 theelepel zout en extra voor smaak
1/2 theelepel peper en extra voor smaak
1 eetlepel provencaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal de losse schillen van de knoflookbol
Snij de bovenkant van de knoflook bollen
Leg de bollen met de snijkant naar boven in een ondiepe ovenschaal
De kleine bovenkantjes uit de afgesneden bollen in de schaal leggen in de olie



Giet de olie over de knoflook in de schaal (ca 3/4 a 1 cup)
Besprenkel de knoflook met zout, peper en de provencaalse kruiden



Dek af met aluminium folie
Plaats de schaal in de hete oven (30 a 45 minuten)
Haal halverwege de kleine stukjes knoflook uit de schaal met een schuimspaan
Ze verbranden anders en dan smaakt de knoflook erg bitter
Als de knoflook zacht en half doorzichtig is uit de oven halen en af laten koelen in de schaal



Is de knoflook afgekoeld dan kan de pulp eruit gehaald worden
Schraap het met een mesje uit de schil
Doe de knoflook pulp in een keukenmachine
Giet de olie uit de schaal en de citroensap erbij
Breng op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden



Maal alles in de keukenmachine tot een puree
Je kunt voor dikkere puree minder olie erbij doen

Lekker om kip mee in te wrijven en in de oven te bakken
Of smeer op stokbrood

yummieeeee



Bron:Every Nothing Wonderful
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 24 Jul 2024 01:32:02    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Homemade Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.