anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 14:08:05 Onderwerp: Varkenshaasje met Groningse Mosterd Gemberboter |
|
|
Varkenshaasje met Groningse Mosterd Gemberboter
Ingrediƫnten:
voor 4 personen
2 varkenshaasjes
blaadjes van 3 takjes salie
100 gr. zachte roomboter
2 eetl. Abrahams mosterd
2 bolletjes fijngehakte geconfijte gember
versgemalen peper
zeezout
6-8 plakjes bacon
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
Snijd de varkenshaasjes in de lengte in en leg de salieblaadjes erin.
Meng de boter met 1 eetl. mosterd, gember, peper en zout en verdeel het mengsel over de salie.
Sla het lange dunne gedeelte van de varkenshaasjes terug zodat het vlees overal even dik is.
Wrijf de haasjes in met de rest van de mosterd en wat peper en omwikkel ze met de bacon.
Bind de bacon evt. vast met rolladetouw.
Leg het vlees in de ovenschaal en bak het in 15-20 min. in de oven gaar.
Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 5-10 min. rusten voor het aansnijden.
Bron: Seasons |
|