Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 15:16:25 Onderwerp: Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree |
|
|
Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree
Ingredienten
500 gram wild zwijnmedaillons
50 gram roomboter
4 dl slagroom
2 dl witte wijn (fris & fruitig)
3 eetlepels mosterd
6 stronken witlof
600 g kruimige aardappelen
1/2 bosje bieslook
suiker
Peper en zout
Olijfolie
Bereiden:
Kruid de wildzwijn madaillons met peper en zout
Braad ze 4 minuten aan in een combinatie van olie en boter.
Haal ze uit de pan, pak ze in met folie en laat ze staan tot het moment van serveren.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook dan de aardappels tot ze helemaal gaar zijn.
Giet ze daarna af en stamp de aardappels goed fijn.
Doe de slagroom en mosterd erbij.
Wrijf tot slot de puree door een zeef om deze goed glad te maken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de witlof een keer door midden en leg ze 3 minuten in een hete pan met anti-aanbaklaag.
Voeg dan een beetje kristalsuiker toe en laat de suiker karameliseren.
Blus af met de witte wijn, voeg de roomboter toe en laat het mengsel inkoken
tot er een stroperige saus ontstaat.
Verdeel de smeuïge aardappelpuree over de borden.
Leg de wild zwijnmedaillons op de aardappelpuree.
Leg dan de witlof erbij en maak het gerecht af met wat fijngesneden bieslook.
Bron: Ramon Beuk _________________
|
|