esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Beenham met Honing Whiskey Marinade

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 18 Jul 2024 11:42:26    Onderwerp: Beenham met Honing Whiskey Marinade Reageren met citaat



Beenham met Honing Whiskey Marinade

Ingrediƫnten:

1 beenham (ca 650 gram)
ruim 1 liter groentenbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
1 borrelglas whisky (ik gebruikte "The Black Grouse")
4 el zonnebloemolie
2 el bloemenhoning
1/2 el chilipoeder
125 gram sjalotjes, gepeld en in 4-en gesneden
versgemalen zout
versgemalen zwarte peper

Bereiden:

Breng de bouillon aan de kook en kook de beenham hier ca 30 minuten in. Zorg er voor dat het beenhammetje 'onder' staat.
Zo niet, voeg dan wat water of bouillon toe.

Meng voor de marinade de whisky, zonnebloemolie, bloemenhoning en chilipoeder door elkaar.

Als de beenham 30 minuten gekookt heeft, haal 'm dan uit de bouillon.
Dep goed droog, bestrooi met de zout en peper en leg het in de marinade. Laat het zeker 1 uur staan (liever 2 uur) en draai regelmatig.



Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de beenham in een ovenschaal.
Giet de marinade er overheen en verdeel de sjalotten er om heen.



Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 graden.
Laat het ca 30 minuten in de oven staan.
Draai regelmatig.
Op het laatst kun je de grill er even bij aanzetten voor een wat krokanter korstje.



Snij de beenham in plakken van ca 1-1,5 cm breed (op een snijpank)
Leg de plakken weer terug in de ovenschaal (leg ze neer en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie (zie de bovenste foto).
Als je dit op een mooie, voorverwarmde schaal doet en daar zowel de plakken als de sjalotten en 'saus' bij op doet, dan ziet het er lekker feestelijk uit.

Lekker met bijvoorbeeld een (uiteraard zelfgemaakte) aardappelpuree en geglaceerde worteltjes.

Bron: Nathaliesfoodblog
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 18 Jul 2024 11:42:26    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.