anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 13:57:51 Onderwerp: Pie met Kip en Paddestoelen |
|
|
Pie met Kip en Paddestoelen
Het gerecht gaat in een ovenvaste schaal en wordt afgedekt met een deegdeksel.
voor circa 6 personen:
Ingrediënten:
500 g kipfilet, in reepjes
60 g boter
4 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 lente-uitjes, in ringen
1 tl tijmblaadjes
2 tl bloem
100 g verse roomkaas, in blokjes
1 tl mosterd
3-4 el fijngesneden bladpeterselie
zout, peper
500 g gemengde paddestoelen (shiitake, cantharellen, kastanje-champignons), in stukken
1 el olie
4-5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 eidooiers
2 el melk
Bereidingswijze:
Bak de reepjes kip rondom bruin in 30 g boter.
Bak de sjalot, knoflook, lente-ui en tijm circa 6 min. mee.
Strooi de bloem erover, roer goed en voeg dan roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Verwarm in een andere pan 1 el olie met 30 g boter en bak hierin de paddestoelen 4-5 min. op hoog vuur.
Laat daarbij het vocht verdampen.
Meng de paddestoelen met het kipmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in een hoge ovenvaste schaal van circa 22 cm doorsnede.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 24 cm doorsnede.
Dek de schaal af met de deegcirkel.
Klop de eidooiers los met de melk en plak hiermee het deeg vast op de rand van de schaal.
Garneer de bovenkant van de pie met de afsnijdsels van het deeg, plak deze met losgeklopt eidooier op het deeg.
Bestrijk de hele deegdeksel met losgeklopt eidooier en bak de pie 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 30-40 min.
Bron: Libelle |
|