|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
- Geplaatst: 13 Jun 2013 11:51:03 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
De korst is 'vettig', kleverig.
Maar wel niet zo sticky als Port-Salut kan zijn.
Natuurlijk als 'm nog wat verder rijpt...
Afwachten tot 6 weken.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 13 Jun 2013 11:51:03 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 13 Jun 2013 13:21:51 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Jun 2013 07:02:11 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
gerda schreef: | |
Nieuwe foto's op vorige pagina.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Jun 2013 10:47:06 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
niet verder gekeken dan mijn neus lang is.......sorry.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:50:40 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Het verdict na 6 weken :
De kaas is nog verder doorgerijpt naar het hart toe.
De smaak is nog iets verfijnder.
De korst is nu zoals Port-Salut, oranje, kleverig, vettig, 'sok',...
De smaak is smeuïg, zacht, mild en romig.
Ik had een sterke 'sok'-smaak in de kaas verwacht; dat is niet gebeurd.
Na het rijpen op 11°C was de kaas erg zacht om door te snijden, aan de rand zelfs bijna vloeibaar.
In de gewone frigo op 2°C is dit mooi terug opgesteven tot een 'vast'-zachte kaas.
Het is de beste die ik ooit heb gemaakt.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:52:04 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:52:50 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:55:23 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Hij oogt erg mooi, ik heb net nog een vers brood uit de oven gehaald....dat was lekker geweest.......
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:56:25 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Misschien een vraag naar Herman toe.
Ik ben op zoek naar een recept van Saint-Albray.
Deze wordt gemaakt met een 'gemengde korst', PC en BL.
Na bovenstaand avontuur wil ik deze zeker maken.
Alvast heel veel dank.
John
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 19:57:46 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Gerda, jammer dat je niet kan proeven.
Ik vraag me echt af wat anderen er van vinden.
In mijn gezin is dat allemaal ok, maar die zijn bevooroordeeld.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 20:06:34 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
hahaha, dan heb ik het hier minder makkelijk, zijn heel eerlijk over smaak, als ze het niets vinden krijg ik dat ook op mijn bord.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jul 2013 20:13:33 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 5 Jul 2013 16:27:41 |
|
|
|
johnshadows schreef: | Misschien een vraag naar Herman toe.
Ik ben op zoek naar een recept van Saint-Albray.
John |
Poeh, vooralsnog heeft de zoektocht niets opgeleverd buiten de generieke info op internet. Als ik hem zelf zou proberen te maken, dan zou ik uitgaan van rauwe melk (is de oorspronkelijke ook) en een Port Salut recept waar wat PC aan is toegevoegd. Op het moment dat de kaas helemaal bezet is met PC hem gaan wassen met een BL oplossing. Ik zou dan zelf een oplossing nemen van zout, witte wijn en BL.
Als je wilt kan ik dit uitwerken ik een kompleet recept?
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 6 Jul 2013 11:42:33 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Herman als je dat wil doen.
Bij voorbaat dank.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 6 Jul 2013 11:43:39 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Eerste bijkomende vraag, waarom de wijn?
Ik proef die niet in Saint-Albray.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 6 Jul 2013 11:43:39 |
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3 Volgende
|
|
|
|