|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 06:46:33 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Wij hebben de eerste kaasjes na 2 weken geproefd, kan prima maar smaakt heel jong, net babybel. Vergeet niet dat de dagen bewerking, het drogen en coaten niet bij die 2 weken in zit.
Op advies van de heren hier toch 4 weken laten liggen en dan is de smaak vind ik wat voller. Heb er nu een van 10 weken die we willen proberen om het verschil te proeven, ik houd je op de hoogte.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 06:46:33 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 07:22:34 |
|
|
|
Ik ben dol op foto's van net aangesneden kaasjes.....
Please?
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 09:10:27 |
|
|
nilskoster
Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland
|
|
Volgens mij is in alle gevallen de beste oplossing zelf uitproberen. Mijn eerste kaasje van 400gr is nu 4 weken oud. Misschien had het wel een weekje korter gekund.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 10:51:06 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Klopt Nils , is natuurlijk een kwestie van smaak. manlief heeft de kaasjes zo oud mogelijk, maar op brood eet hij liever weer jong.
Ik ben gek op de buitenlandse harde kaas soorten, maar een roombrie vind ik ook zalig.
Ik ben ook op advies van Herman een logboek gaan bijhouden zodat ik een die goed in de smaak viel weer kan namaken.
Ik zal er aan denken Herman een foto te maken.
Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 11:36:32 |
|
|
|
gerda schreef: |
Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren. |
Een wat? Waar haal jij alle tijd vandaan voor al je hobbies en werk?
En krijgen we ook hier foto's van te zien??
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 12:59:11 |
|
|
nilskoster
Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 13:23:47 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
hoeklijn schreef: | gerda schreef: |
Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren. |
Een wat? Waar haal jij alle tijd vandaan voor al je hobbies en werk?
En krijgen we ook hier foto's van te zien?? |
Dat vraag ik me ook wel eens af, en eerlijk gezegd heb ik er eigenlijk geen tijd voor maar kan zo moeilijk nee zeggen.
Dit zijn wat voorbeelden van taarten die ik heb gemaakt:
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 15:30:07 |
|
|
raf
Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84
|
|
Gerda,
proficiat,
Mooie taarten
ik zou er willen van proeven.
Groeten
Raf
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 15:41:50 |
|
|
|
Wat een ontzettend mooie taarten, ik denk dat menige banketbakker daar jaloers op kan zijn....
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 16:36:16 |
|
|
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
|
|
Mooie kaasjes hoor Nils, ze lijken zo groot!
Gerda, er zitten een paar taarten bij die ik niet 'kende' die hoed vind ik geweldig leuk. Heel kunstig allemaal.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 17:53:22 |
|
|
|
Nils, wat een mooie kaasjes en wat een leuke site heb je!
Op de foto van het aangesneden kaasje lijkt de zuivel nog erg jong en zacht en de korst in verhouding vrij stevig. Hoe zwaar heb je deze geperst?
De uit de kaas stekende kruiden kunnen inderdaad wel eens wat last geven doordat ze schimmelgevoelig zijn. Een paar tips om dit tegen te gaan:
- De kruiden zeker 10 minuten stomen boven kokend water.
- Na het persen de kaas even met de hand wassen met water van +- 36C om zo wat uitstekend spul te verwijderen.
- Na de eerste coating de kaas even navoelen en evt. met een scherp mesje wat puntjes wegsnijden, daarna nog 2x coaten.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 18:18:16 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Vera schreef: | Mooie kaasjes hoor Nils, ze lijken zo groot!
Gerda, er zitten een paar taarten bij die ik niet 'kende' die hoed vind ik geweldig leuk. Heel kunstig allemaal. |
Dankjewel allemaal voor jullie reacties, is een creatieve uitspatting van mij.
Bedoel je de hond Vera, of de jurk van Cinderella met muis?
Raf ze smaken ook nog eens heerlijk.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 20:39:03 |
|
|
nilskoster
Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland
|
|
Als ik nalees wat ik de eerste keer gedaan heb denk ik dat ik inderdaad te zwaar heb geperst. de tweede keer heb ik het gewicht al aangepast, deze kazen zijn volgende week aan de beurt.
raf, jij maakt eigen vormen van keramiek. Mijn moeder pottenbakt ook. Ik heb haar gevraagd enkele vormen te maken. wat voor glazuur heb je gebruikt? Zij dacht namelijk dat er bepaalde glazuren zijn die kunnen reageren met zuur in kaas. Weet jij daar iets van??
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 21:22:39 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
Vandaag weer kaasje geprobeert die 11-5 zijn gemaakt. Smaakte heerlijk lekker. Lekker jong met veel smaak
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 21:46:49 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ik zit te wachten op de kaasjes van 16-5 wil nog een week wachten, maar ben ook benieuwd de eerste van de melk van de buren.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 4 Jun 2013 21:46:49 |
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3, 4, 5, 6 Volgende
|
|
|
|