Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Startersperikelen Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 06:46:33 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Wij hebben de eerste kaasjes na 2 weken geproefd, kan prima maar smaakt heel jong, net babybel. Vergeet niet dat de dagen bewerking, het drogen en coaten niet bij die 2 weken in zit.
Op advies van de heren hier toch 4 weken laten liggen en dan is de smaak vind ik wat voller. Heb er nu een van 10 weken die we willen proberen om het verschil te proeven, ik houd je op de hoogte.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 4 Jun 2013 06:46:33  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 07:22:34 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ik ben dol op foto's van net aangesneden kaasjes.....
Please? Laughing
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 09:10:27 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Volgens mij is in alle gevallen de beste oplossing zelf uitproberen. Mijn eerste kaasje van 400gr is nu 4 weken oud. Misschien had het wel een weekje korter gekund.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 10:51:06 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Klopt Nils , is natuurlijk een kwestie van smaak. manlief heeft de kaasjes zo oud mogelijk, maar op brood eet hij liever weer jong.

Ik ben gek op de buitenlandse harde kaas soorten, maar een roombrie vind ik ook zalig.

Ik ben ook op advies van Herman een logboek gaan bijhouden zodat ik een die goed in de smaak viel weer kan namaken.

Ik zal er aan denken Herman een foto te maken.
Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 11:36:32 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






gerda schreef:

Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren.


Een wat? Waar haal jij alle tijd vandaan voor al je hobbies en werk?
En krijgen we ook hier foto's van te zien??
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 12:59:11 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

foto's plaatsen... hoe ging dat ook alweer??
anyway als hij niet verschijnt als foto, dan maar even zelf de link kopieeren

dit is dus mijn eerste kaasje
[img] http://www.nilskoster.nl/fotos/kaas1.jpg [/img]


Dit zijn voor brandnetelkaasjes en achter tuinkruidenkaasjes
[img] http://www.nilskoster.nl/fotos/kaas2.jpg [/img]

En dit zijn nog brandnetelkaasjes en gewone kaasjes
[img] http://www.nilskoster.nl/fotos/kaas3.jpg [/img]
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 13:23:47 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

hoeklijn schreef:
gerda schreef:

Ben nu druk aan het bakken, moet donderdag een Alfa Romeo taart afleveren.


Een wat? Waar haal jij alle tijd vandaan voor al je hobbies en werk?
En krijgen we ook hier foto's van te zien??


Dat vraag ik me ook wel eens af, en eerlijk gezegd heb ik er eigenlijk geen tijd voor maar kan zo moeilijk nee zeggen.
Dit zijn wat voorbeelden van taarten die ik heb gemaakt:







_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 15:30:07 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Gerda,
proficiat,
Mooie taarten Very Happy
ik zou er willen van proeven.
Groeten
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 15:41:50 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Wat een ontzettend mooie taarten, ik denk dat menige banketbakker daar jaloers op kan zijn....
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 16:36:16 Reageren met citaat  
Vera



Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67


Mooie kaasjes hoor Nils, ze lijken zo groot!

Gerda, er zitten een paar taarten bij die ik niet 'kende' die hoed vind ik geweldig leuk. Heel kunstig allemaal.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 17:53:22 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Nils, wat een mooie kaasjes en wat een leuke site heb je!

Op de foto van het aangesneden kaasje lijkt de zuivel nog erg jong en zacht en de korst in verhouding vrij stevig. Hoe zwaar heb je deze geperst?

De uit de kaas stekende kruiden kunnen inderdaad wel eens wat last geven doordat ze schimmelgevoelig zijn. Een paar tips om dit tegen te gaan:
- De kruiden zeker 10 minuten stomen boven kokend water.
- Na het persen de kaas even met de hand wassen met water van +- 36C om zo wat uitstekend spul te verwijderen.
- Na de eerste coating de kaas even navoelen en evt. met een scherp mesje wat puntjes wegsnijden, daarna nog 2x coaten.
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 18:18:16 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Vera schreef:
Mooie kaasjes hoor Nils, ze lijken zo groot!

Gerda, er zitten een paar taarten bij die ik niet 'kende' die hoed vind ik geweldig leuk. Heel kunstig allemaal.


Dankjewel allemaal voor jullie reacties, is een creatieve uitspatting van mij.

Bedoel je de hond Vera, of de jurk van Cinderella met muis?

Raf ze smaken ook nog eens heerlijk.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 20:39:03 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Als ik nalees wat ik de eerste keer gedaan heb denk ik dat ik inderdaad te zwaar heb geperst. de tweede keer heb ik het gewicht al aangepast, deze kazen zijn volgende week aan de beurt.

raf, jij maakt eigen vormen van keramiek. Mijn moeder pottenbakt ook. Ik heb haar gevraagd enkele vormen te maken. wat voor glazuur heb je gebruikt? Zij dacht namelijk dat er bepaalde glazuren zijn die kunnen reageren met zuur in kaas. Weet jij daar iets van??
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 21:22:39 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Vandaag weer kaasje geprobeert die 11-5 zijn gemaakt. Smaakte heerlijk lekker. Lekker jong met veel smaak
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jun 2013 21:46:49 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik zit te wachten op de kaasjes van 16-5 wil nog een week wachten, maar ben ook benieuwd de eerste van de melk van de buren.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 4 Jun 2013 21:46:49  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Startersperikelen Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 5 van 6  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.