|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
iemand een goed recept voor een boursin achtige kaas?? - Geplaatst: 17 Apr 2013 17:45:38 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Het net staat er vol van maar wat is nu een echt lekker recept.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 17 Apr 2013 17:45:38 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 17 Apr 2013 19:22:58 |
|
|
|
Een Boursin is een fabrieksproduct dat met allerlei smaakversterkers op smaak wordt gebracht. Dit benaderen (als je dat al wilt) zal lastig zijn.
Wat je wel kan doen is een recept volgen voor Cottage cheese, fromage blanc, cream cheese enz. en dit aanvullen met van te voren gestoomde kruiden.
Heel eenvoudig recept voor Cream Cheese:
1 liter volle melk
1 liter ongeslagen room
1/4 tl mesofiele cultuur (= +- 60 ml moedercultuur)
2 druppels stremsel
1 tl zout zonder jodium
Melk warmen tot 22C, cultuur toevoegen en mengen, stremsel oplossen in 30ml water en mengen met de melk. 12-16 uur afgedekt bij kamertemperatuur laten staan. Wrongel overbrengen in een grote kaasdoek en ongeveer 6 uur laten uitlekken. Kaas in kom doen en zout en kruiden er doorheen kneden. Koud bewaren in de koelkast, max. 2 weken houdbaar.
groet,
Herman
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 17 Apr 2013 19:39:23 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
oei oei 1 liter slagroom, maar ik ga hem lekker wel proberen.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 11 Mei 2013 15:23:48 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Gemaakt vanmiddag ben benieuwd, morgenmiddag aan de visite presenteren als hij gelukt is.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 11 Mei 2013 21:01:15 |
|
|
stef
Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie
|
|
hier ben ik wel benieuwd voor gerda
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 12 Mei 2013 20:25:57 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ik heb de helft van het recept genomen, meer dan genoeg dus , heb twee grote jampotten vol kaas, en hij smaakt zalig, heel romig en fris. Een pot heb ik gekruid met bieslook, verse knoflook en zout. De andere met honing, walnoten en een snuf zout, die laat ik nu trekken in de koelkast zodat hij mooi op smaak kan komen, maar een heerlijk recept.
Stef echt de moeite om te maken.
Normaal laat ik wel een een beker Griekse yoghurt uitlekken maar deze is net iets frisser en romiger.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 12 Mei 2013 21:38:24 |
|
|
stef
Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie
|
|
gerda schreef: | Ik heb de helft van het recept genomen, meer dan genoeg dus , heb twee grote jampotten vol kaas, en hij smaakt zalig, heel romig en fris. Een pot heb ik gekruid met bieslook, verse knoflook en zout. De andere met honing, walnoten en een snuf zout, die laat ik nu trekken in de koelkast zodat hij mooi op smaak kan komen, maar een heerlijk recept.
Stef echt de moeite om te maken.
Normaal laat ik wel een een beker Griekse yoghurt uitlekken maar deze is net iets frisser en romiger. |
Hallo Gerda ,
leuk dat het is gelukt en wil deze zeker ook proberen maar er staan weer termen in het recept in die ik niet versta dus ik had graag wat verduideling..
--1 liter melk mag dat uit de winkel zijn of van de boer..
-- Ongeslagen room is dat gewoon slagroom uit liter bussen van 40% vetgehalte
-- mesofiele cultuur .. is dat de gewone kaasferment ?
-- Die bieslook is dat droge of verse
-- die walnoten en knoflook heb je dat fijn gemalen of hoe heb je dat verwerkt..
ik weet het een hoop vragen maar ik vind dat kaasgedoe wel ingewikkeld
ik denk dat ik nog veel moet kopen voor ik iets kan gaan maken die mesofiele cultuur ook nog nooit van gehoord
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 13 Mei 2013 17:05:19 |
|
|
|
Hallo Stef, ik neem even de vrijheid om dit te beantwoorden (sorry Gerda )
1. Dat mag uit de winkel zijn, als het maar geen houdbare melk is, deze is n.l. gepasteuriseerd op heel hoge temperatuur en bevat ook geen levende goede bacterieen meer.
2. Mesofiele cultuur is het gewone kaasferment, in tegenstelling tot thermofiele cultuur, die is voor hogere temperaturen (en ander kaassoorten)
3. Kan vers, maar moet wel gestoomd worden (10 minuten) om het steriel te krijgen.
4. Walnoten mogen grover blijven dan de knoflook, maar beide stomen.
Vragen staat vrij, daar zijn we allemaal mee begonnen
En ik kan je een boekje aanraden als "Zelf kaas maken" van Tim Smith. Daarin staan recepten en uitleg van beginner tot gevorderden....
groet,
Herman
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 20 Mei 2013 18:14:02 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ik had het niet beter kunnen vertellen, de pot kruidenkaas was hier met twee dagen leeg ook onze kinderen zijn echte kaaskoppen.
|
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|
|
|
|