Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Verse (platte) kaas -> iemand een goed recept voor een boursin achtige kaas??
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht iemand een goed recept voor een boursin achtige kaas?? - Geplaatst: 17 Apr 2013 17:45:38 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Het net staat er vol van maar wat is nu een echt lekker recept.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 17 Apr 2013 17:45:38  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Apr 2013 19:22:58 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Een Boursin is een fabrieksproduct dat met allerlei smaakversterkers op smaak wordt gebracht. Dit benaderen (als je dat al wilt) zal lastig zijn.
Wat je wel kan doen is een recept volgen voor Cottage cheese, fromage blanc, cream cheese enz. en dit aanvullen met van te voren gestoomde kruiden.
Heel eenvoudig recept voor Cream Cheese:
1 liter volle melk
1 liter ongeslagen room
1/4 tl mesofiele cultuur (= +- 60 ml moedercultuur)
2 druppels stremsel
1 tl zout zonder jodium
Melk warmen tot 22C, cultuur toevoegen en mengen, stremsel oplossen in 30ml water en mengen met de melk. 12-16 uur afgedekt bij kamertemperatuur laten staan. Wrongel overbrengen in een grote kaasdoek en ongeveer 6 uur laten uitlekken. Kaas in kom doen en zout en kruiden er doorheen kneden. Koud bewaren in de koelkast, max. 2 weken houdbaar.

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Apr 2013 19:39:23 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

oei oei 1 liter slagroom, maar ik ga hem lekker wel proberen. Razz
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Mei 2013 15:23:48 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Gemaakt vanmiddag ben benieuwd, morgenmiddag aan de visite presenteren als hij gelukt is.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Mei 2013 21:01:15 Reageren met citaat  
stef



Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie

hier ben ik wel benieuwd voor gerda
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Mei 2013 20:25:57 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik heb de helft van het recept genomen, meer dan genoeg dus , heb twee grote jampotten vol kaas, en hij smaakt zalig, heel romig en fris. Een pot heb ik gekruid met bieslook, verse knoflook en zout. De andere met honing, walnoten en een snuf zout, die laat ik nu trekken in de koelkast zodat hij mooi op smaak kan komen, maar een heerlijk recept.

Stef echt de moeite om te maken.

Normaal laat ik wel een een beker Griekse yoghurt uitlekken maar deze is net iets frisser en romiger.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Mei 2013 21:38:24 Reageren met citaat  
stef



Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie

gerda schreef:
Ik heb de helft van het recept genomen, meer dan genoeg dus , heb twee grote jampotten vol kaas, en hij smaakt zalig, heel romig en fris. Een pot heb ik gekruid met bieslook, verse knoflook en zout. De andere met honing, walnoten en een snuf zout, die laat ik nu trekken in de koelkast zodat hij mooi op smaak kan komen, maar een heerlijk recept.

Stef echt de moeite om te maken.

Normaal laat ik wel een een beker Griekse yoghurt uitlekken maar deze is net iets frisser en romiger.


Hallo Gerda ,

leuk dat het is gelukt en wil deze zeker ook proberen maar er staan weer termen in het recept in die ik niet versta dus ik had graag wat verduideling..

--1 liter melk mag dat uit de winkel zijn of van de boer..
-- Ongeslagen room is dat gewoon slagroom uit liter bussen van 40% vetgehalte
-- mesofiele cultuur .. is dat de gewone kaasferment ?
-- Die bieslook is dat droge of verse
-- die walnoten en knoflook heb je dat fijn gemalen of hoe heb je dat verwerkt..
ik weet het een hoop vragen maar ik vind dat kaasgedoe wel ingewikkeld

ik denk dat ik nog veel moet kopen voor ik iets kan gaan maken die mesofiele cultuur ook nog nooit van gehoord
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Mei 2013 17:05:19 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Hallo Stef, ik neem even de vrijheid om dit te beantwoorden (sorry Gerda Smile )
1. Dat mag uit de winkel zijn, als het maar geen houdbare melk is, deze is n.l. gepasteuriseerd op heel hoge temperatuur en bevat ook geen levende goede bacterieen meer.
2. Mesofiele cultuur is het gewone kaasferment, in tegenstelling tot thermofiele cultuur, die is voor hogere temperaturen (en ander kaassoorten)
3. Kan vers, maar moet wel gestoomd worden (10 minuten) om het steriel te krijgen.
4. Walnoten mogen grover blijven dan de knoflook, maar beide stomen.

Vragen staat vrij, daar zijn we allemaal mee begonnen Laughing
En ik kan je een boekje aanraden als "Zelf kaas maken" van Tim Smith. Daarin staan recepten en uitleg van beginner tot gevorderden....

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 18:14:02 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik had het niet beter kunnen vertellen, de pot kruidenkaas was hier met twee dagen leeg Confused ook onze kinderen zijn echte kaaskoppen.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Verse (platte) kaas -> iemand een goed recept voor een boursin achtige kaas?? Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.