Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> weikleur?
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht weikleur? - Geplaatst: 24 Mei 2013 16:18:10 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Als de wrongel gesneden is en 1/3 van de wei verwijderd wordt ,
welke kleur heeft de wei dan?
Bij mij creme kleurig met een tintje groen
Bij het persen is de wei bijna doorzichtig groen

Moet de kleur bij het snijden en de persing gelijk zijn?

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 24 Mei 2013 16:18:10  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 24 Mei 2013 18:59:20 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


crème-kleurig, ok.
groenig? Nog niet voorgehad.
Welke melk heb je, koe, geit, schaap, kameel,...?
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 24 Mei 2013 19:01:08 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Naar het einde toe kan de kleur lichter worden wanneer je warm water bijvoegd.
Wanneer dat niet het geval is, kan het zelfs iets donkerder worden.
Hangt dus van de bewerking af.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 24 Mei 2013 19:16:36 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Als je kruiden hebt toegevoegd kan je kleur uiteraard ook af gaan wijken.
Tijdens het persen veranderd de zuurgraad van de kaas, niet alleen door het persen, maar ook het omzetten van melksuikers naar melkzuur. Dus ook de wei veranderd van samenstelling.
 
Terug naar boven  

  Bericht weikleur? - Geplaatst: 24 Mei 2013 21:21:41 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo.
De bereiding van fenegriekkaas van rauwe koemelk
De wei bij het persen heeft duidelijk een groene tint.
Bij het snijden niet echt groen (meer schijn) cremekleurig wit
Dus alles zou normaal verlopen.
Ik heb 20 liter koemelk omgezet naar :
1,1 kg gouda kaas + 1, 6 kg gouda kaas met 15 g fenegriek kruiden Very Happy
Mvg
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 25 Mei 2013 08:10:59 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Bij mij zit dat vleugje groen er ook overheen, is heel normaal.
De een noemt het geelig de ander groen.

https://www.youtube.com/watch?v=FyohL6Hnqsc

Kijk bovenste filmpje maar eens, hier word heel duidelijk uitgelegd en zie je hoe het eruit ziet.
Geen belangenverstrengeling hoor maar wij hebben een aantal jaren in Raalte gewoond.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 25 Mei 2013 12:20:33 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Leuk filmpje Gerda!
 
Terug naar boven  

  Bericht weikleur? - Geplaatst: 25 Mei 2013 20:09:03 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Ja inderdaad leuk filmpje
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> weikleur? Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.