Als de wrongel gesneden is en 1/3 van de wei verwijderd wordt ,
welke kleur heeft de wei dan?
Bij mij creme kleurig met een tintje groen
Bij het persen is de wei bijna doorzichtig groen
Moet de kleur bij het snijden en de persing gelijk zijn?
Mvg
Raf
- Geplaatst: 24 Mei 2013 16:18:10
- Geplaatst: 24 Mei 2013 18:59:20
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
crème-kleurig, ok.
groenig? Nog niet voorgehad.
Welke melk heb je, koe, geit, schaap, kameel,...?
- Geplaatst: 24 Mei 2013 19:01:08
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Naar het einde toe kan de kleur lichter worden wanneer je warm water bijvoegd.
Wanneer dat niet het geval is, kan het zelfs iets donkerder worden.
Hangt dus van de bewerking af.
- Geplaatst: 24 Mei 2013 19:16:36
hoeklijn
Gast
Als je kruiden hebt toegevoegd kan je kleur uiteraard ook af gaan wijken.
Tijdens het persen veranderd de zuurgraad van de kaas, niet alleen door het persen, maar ook het omzetten van melksuikers naar melkzuur. Dus ook de wei veranderd van samenstelling.
weikleur? - Geplaatst: 24 Mei 2013 21:21:41
raf
Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84
Hallo.
De bereiding van fenegriekkaas van rauwe koemelk
De wei bij het persen heeft duidelijk een groene tint.
Bij het snijden niet echt groen (meer schijn) cremekleurig wit
Dus alles zou normaal verlopen.
Ik heb 20 liter koemelk omgezet naar :
1,1 kg gouda kaas + 1, 6 kg gouda kaas met 15 g fenegriek kruiden
Mvg
Raf
Kijk bovenste filmpje maar eens, hier word heel duidelijk uitgelegd en zie je hoe het eruit ziet.
Geen belangenverstrengeling hoor maar wij hebben een aantal jaren in Raalte gewoond.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!