|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
Kruidenkaasjes - Geplaatst: 26 Mei 2013 18:53:55 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Zou leuk zijn als men zijn recepten voor de diverse kruidenkaasjes die men al heeft gemaakt hier plaatst, dan hebben we een centraal topic waar men de recepten voor de kruidenkaasjes kan terug vinden.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 18:53:55 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 18:56:38 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
FENEGRIEK.
Recept voor een Goudse volgen.
Een aantal uren van te voren fenegriek zaad even koken 30 seconden in een klein laagje water. Toevoegen aan de rijpe wrongel.
Al een aantal gemaakt en favoriet hier.
Smaakt jong erg lekker.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 19:00:46 |
|
|
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
|
|
Ik heb inmiddels een komijn, mosterd en bieslook kaasje gemaakt. Steeds het recept gevolgd voor Goudse en dan ca 3 gram droge kruiden (kaasje van ca 400 gram) in kokend water geweld bij de wrongel gedaan.
Hoe ze smaken weet ik natuurlijk nog niet.....
Fenegriek is de volgende kruidenkaas.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 22:46:48 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
http://artishowblog.wordpress.com/2012/12/26/middeleeuwse-mosterd-maken/
Nadat mijn kat mijn kaasje had aangevreten en het de prullenbak heeft verrijkt, toch maar eens de mosterdzaad ingedoken naar aanleiding van Hermans berichtje op mijn mosterdkaas.
Hierboven een link en als ik het goed begrijp moeten de zaadjes eerst weken. Nu lijkt me witte wijazijn geen lekkere toevoeging aan kaas dus heb een potje klaargezet, water met zaadjes, eens kijken wat het morgen is.
word vervolgt.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 12 Jun 2013 18:46:15 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Inmiddels weer eens aan het kaasmaken geslagen.
gisteren avond twee van een kilo en een ponds kaas, baby gouda
vandaag, 3 kleintjes, waarvan 1 met bieslook/peterselie en pepers
2 met uivlokken en rode peper
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 25 Jun 2013 13:03:39 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Onze rauwmelkse komijn die we gek genoeg wel heerlijk vinden. Waarschijnlijk overheerst het komijnzaad de smaak van boer!
Kaasje van 400 gram is bij de boterham helemaal op gegaan. ( met 4 man)
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 25 Jun 2013 15:54:22 |
|
|
|
Als ik kijk naar de hoeveelheid komijn, dan zou ik denken dat de smaak van boer hier gewoon afwezig is. Heb je als eens geprobeerd er gewoon een stukje zuivel uit te vissen zonder komijn en dat te proeven? O nee, het is al op...
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 25 Jun 2013 18:47:45 |
|
|
gerda

Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Hahaha nee het kleine kapje was nog over en inderdaad daar heb je dat scherpe smaakje weer.
Ben bang dat ik gepasteuriseerd toch de voorkeur geef hier.
Heb nog een kaasje liggen wat ik belegen wil laten worden om te kijken of de smaak me dan bevalt.
Ik weet het barbaren zijn we!
Hoeveel gram voeg jij aan de kaas toe aan kruiden?
Want mijn getoonde mosterdkaas zit wel heel vol.
(zie mosterdkaas)
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Jun 2013 06:35:05 |
|
|
|
Is een klein beetje afhankelijk van eerdere ervaringen met die kruiden, maar zit zo ongeveer op 1 eetlepel per 10 liter melk. Wanneer ik b.v. uien-knoflook mengsel gebruik is het wat meer.
|
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|
|
|
|