Zou leuk zijn als men zijn recepten voor de diverse kruidenkaasjes die men al heeft gemaakt hier plaatst, dan hebben we een centraal topic waar men de recepten voor de kruidenkaasjes kan terug vinden.
Ik heb inmiddels een komijn, mosterd en bieslook kaasje gemaakt. Steeds het recept gevolgd voor Goudse en dan ca 3 gram droge kruiden (kaasje van ca 400 gram) in kokend water geweld bij de wrongel gedaan.
Nadat mijn kat mijn kaasje had aangevreten en het de prullenbak heeft verrijkt, toch maar eens de mosterdzaad ingedoken naar aanleiding van Hermans berichtje op mijn mosterdkaas.
Hierboven een link en als ik het goed begrijp moeten de zaadjes eerst weken. Nu lijkt me witte wijazijn geen lekkere toevoeging aan kaas dus heb een potje klaargezet, water met zaadjes, eens kijken wat het morgen is.
Als ik kijk naar de hoeveelheid komijn, dan zou ik denken dat de smaak van boer hier gewoon afwezig is. Heb je als eens geprobeerd er gewoon een stukje zuivel uit te vissen zonder komijn en dat te proeven? O nee, het is al op...
Hahaha nee het kleine kapje was nog over en inderdaad daar heb je dat scherpe smaakje weer.
Ben bang dat ik gepasteuriseerd toch de voorkeur geef hier.
Heb nog een kaasje liggen wat ik belegen wil laten worden om te kijken of de smaak me dan bevalt.
Ik weet het barbaren zijn we!
Hoeveel gram voeg jij aan de kaas toe aan kruiden?
Want mijn getoonde mosterdkaas zit wel heel vol.
(zie mosterdkaas)
Is een klein beetje afhankelijk van eerdere ervaringen met die kruiden, maar zit zo ongeveer op 1 eetlepel per 10 liter melk. Wanneer ik b.v. uien-knoflook mengsel gebruik is het wat meer.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!