Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Kruidenkaasjes
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Kruidenkaasjes - Geplaatst: 26 Mei 2013 18:53:55 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Zou leuk zijn als men zijn recepten voor de diverse kruidenkaasjes die men al heeft gemaakt hier plaatst, dan hebben we een centraal topic waar men de recepten voor de kruidenkaasjes kan terug vinden.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 26 Mei 2013 18:53:55  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 18:56:38 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

FENEGRIEK.

Recept voor een Goudse volgen.

Een aantal uren van te voren fenegriek zaad even koken 30 seconden in een klein laagje water. Toevoegen aan de rijpe wrongel.

Al een aantal gemaakt en favoriet hier.
Smaakt jong erg lekker.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:00:46 Reageren met citaat  
Vera



Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67


Ik heb inmiddels een komijn, mosterd en bieslook kaasje gemaakt. Steeds het recept gevolgd voor Goudse en dan ca 3 gram droge kruiden (kaasje van ca 400 gram) in kokend water geweld bij de wrongel gedaan.

Hoe ze smaken weet ik natuurlijk nog niet..... Rolling Eyes

Fenegriek is de volgende kruidenkaas.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 22:46:48 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

http://artishowblog.wordpress.com/2012/12/26/middeleeuwse-mosterd-maken/

Nadat mijn kat mijn kaasje had aangevreten en het de prullenbak heeft verrijkt, toch maar eens de mosterdzaad ingedoken naar aanleiding van Hermans berichtje op mijn mosterdkaas.

Hierboven een link en als ik het goed begrijp moeten de zaadjes eerst weken. Nu lijkt me witte wijazijn geen lekkere toevoeging aan kaas dus heb een potje klaargezet, water met zaadjes, eens kijken wat het morgen is.

word vervolgt.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Jun 2013 18:46:15 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Inmiddels weer eens aan het kaasmaken geslagen.
gisteren avond twee van een kilo en een ponds kaas, baby gouda

vandaag, 3 kleintjes, waarvan 1 met bieslook/peterselie en pepers
2 met uivlokken en rode peper

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 25 Jun 2013 13:03:39 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Onze rauwmelkse komijn die we gek genoeg wel heerlijk vinden. Waarschijnlijk overheerst het komijnzaad de smaak van boer!




Kaasje van 400 gram is bij de boterham helemaal op gegaan. ( met 4 man)

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 25 Jun 2013 15:54:22 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Als ik kijk naar de hoeveelheid komijn, dan zou ik denken dat de smaak van boer hier gewoon afwezig is. Heb je als eens geprobeerd er gewoon een stukje zuivel uit te vissen zonder komijn en dat te proeven? O nee, het is al op...
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 25 Jun 2013 18:47:45 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Hahaha nee het kleine kapje was nog over en inderdaad daar heb je dat scherpe smaakje weer.
Ben bang dat ik gepasteuriseerd toch de voorkeur geef hier.
Heb nog een kaasje liggen wat ik belegen wil laten worden om te kijken of de smaak me dan bevalt.

Ik weet het barbaren zijn we! Rolling Eyes

Hoeveel gram voeg jij aan de kaas toe aan kruiden?
Want mijn getoonde mosterdkaas zit wel heel vol.
(zie mosterdkaas)

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Jun 2013 06:35:05 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Is een klein beetje afhankelijk van eerdere ervaringen met die kruiden, maar zit zo ongeveer op 1 eetlepel per 10 liter melk. Wanneer ik b.v. uien-knoflook mengsel gebruik is het wat meer.
 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Kruidenkaasjes Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.