Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Witschimmel kazen -> mijn camenbert
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht mijn camenbert - Geplaatst: 13 Jun 2013 19:59:46 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Help, ik denk dat mijn camenbert mislukt. Ik zie nog steeds geen schimmel ontstaan. Hij ligt koel op 7 graden en vochtig. Vond alleen die schimmel moeilijkt afwegen. Heb die besteld bij leidingen. Het buisje is voor 100 liter rauwe melk en ik moest dus 1/ 10 deel gebruiken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 13 Jun 2013 19:59:46  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 07:01:31 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Gerard niet te snel panikeren.
Het duurt wel eventjes.
Hoe lang ligt 'm nu te rijpen?
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 07:41:39 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






7 graden is aan de lage kant. Dit is de standaard temperatuur van de huishoudkoelkast die er voor bedoeld is om schimmel tegen te gaan.
14 graden is een goede temperatuur voor het opkomen van PC.
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 11:41:15 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ze liggen er nu vanaf zaterdag in
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 11:54:48 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Inderdaad, uw T is te laag.
En in die optimale omstandigheden moet je toch al gauw 8 dagen tellen tot de schimmel zichtbaar wordt.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 15:19:22 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Gerard ik bedenk dat het waarschijnlijk zelfs zo is dat je moet beginnen tellen vanaf de dag dat je ze warmer legt; dus vanaf die dag een 8 tal dagen bijtellen. Bij lage T valt de rijping stil, dus het kan dat er gewoon nog niets is gebeurd.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 16:19:31 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Heb ze nu uit koelkast gehaald, uk had de aanwijzingen gevolgd die staan n het boekje zelf kaas maken
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 15 Jun 2013 09:56:39 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ik weet het, maar volgens mij is Tim Smith een van de weinigen die dit zo beschrijft. De meeste recepten hebben het over 10-14 graden en minstens een week. Het ligt ook een beetje aan de stam PC die je gebruikt, PC Neige is wat aggressiever, eventueel bijvoegen van Geotrichum Candidum geeft ook een wat snellere schimmelvorming.
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Jun 2013 10:20:16 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ja ja , mijn camenbertjes schimmelen er vrolijk op los.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Jun 2013 19:20:07 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ze krijgen nu een mooie witte schimmel korst, ze zijn niet meer zo plakkerig en nat terwijl de luchtvochtigheid toch hoog is.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Jun 2013 21:18:50 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Zo te horen gaat het goed!
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Jun 2013 21:37:28 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ja herman, ze schimmelen goed. Mooie witte schimmel en een witte korst die al ontstaan is. Ik vind het geweldig. Nu moeten ze nog lekker smaken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Witschimmel kazen -> mijn camenbert Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.