la fabrication du reblochon - Geplaatst: 24 Jun 2013 17:20:39
Carol
Geregistreerd op: 23 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Mierlo
De Franse kaas Reblochon dankt zijn naam aan een historisch feit. De alpenboer diende een deel van de melk af te staan aan de (meestal adellijke) landeigenaar. De koe werd derhalve maar deels gemolken (= blocher la vache). Daarna molk men stiekum de koe nog een keer (= reblocher) en daarvan maakte men dan ook kaas die de naam Reblochon kreeg.
De kaas heeft een AOC-keurmerk (appellation d'origine contrôlée) en wordt gemaakt in de Haute-Savoie, het alpengebied bezuiden Genève.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!