Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Filmpjes -> la fabrication du reblochon
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht la fabrication du reblochon - Geplaatst: 24 Jun 2013 17:20:39 Reageren met citaat  
Carol



Geregistreerd op: 23 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Mierlo

De Franse kaas Reblochon dankt zijn naam aan een historisch feit. De alpenboer diende een deel van de melk af te staan aan de (meestal adellijke) landeigenaar. De koe werd derhalve maar deels gemolken (= blocher la vache). Daarna molk men stiekum de koe nog een keer (= reblocher) en daarvan maakte men dan ook kaas die de naam Reblochon kreeg.
De kaas heeft een AOC-keurmerk (appellation d'origine contrôlée) en wordt gemaakt in de Haute-Savoie, het alpengebied bezuiden Genève.

type:rauwemelkse/roodschimmelkaas.

leeftijd: 6 weken+

smaak: nootachtig

Wijntip: rode wijn: Beaujolais-Villages

witte wijn: Crépy

filmpje van het productieproces is te zien op:

http://www.youtube.com/watch?v=rpsvF0Edng8&feature=related
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 24 Jun 2013 17:20:39  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Filmpjes -> la fabrication du reblochon Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.