Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> een aantal recepten
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht een aantal recepten - Geplaatst: 15 Apr 2009 17:17:41 Reageren met citaat  
hagga



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 10


hier staan een aantal recepten voor het maken van verschillende kaasjes kaas. ik ben er nog niet helemaal uit wat, wat is (want wat is nou weer thermophilic culture, ik denk kleine beestjes maar daar ga ik me nog eventjes in verdiepen....)

http://www.cheesemakingrecipe.com/index.html

wordt ook nog een goedkope pers gedemonstreert!
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 15 Apr 2009 17:17:41  








 
Terug naar boven  

  Bericht Re: een aantal recepten - Geplaatst: 15 Apr 2009 20:19:04 Reageren met citaat  
JoopBastiaannet



Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45


hagga schreef:
thermophilic culture

Thermofiele startcultuur - soort bacterie die geschikt om te gebruiken bij hoge (55 graden) temperaturen. Vooral gebruikt voor Zwitserse kaas en harde Italiaanse kazen (Parmezaanse en Pecorino Romano)

Variant is de Mesofiele startcultuur - geschikt voor temperaturen tot 30 graden. (cheddar, Goudse)

Als de startcultuur in ml wordt gegeven kun je het eventueel vervangen voor 2 keer de hoeveelheid karnemelk.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Apr 2009 06:33:28 Reageren met citaat  
hagga



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 10


Citaat:
Als de startcultuur in ml wordt gegeven kun je het eventueel vervangen voor 2 keer de hoeveelheid karnemelk.


dat is handig om te weten!
dank je wel!
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 1 Mei 2013 20:31:14 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Hoe kom ik aan een starter voor thermofiele cultuur? Ik wil ook graag parmezaan gaan maken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 3 Mei 2013 07:23:59 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Als je een eerste keer thermofiele cultuur wilt gebruiken, dan kan je hiervoor heel goed gewone yoghurt gebruiken. De bacterieen die hierin zitten kunnen de hogere temperatuur die in de recepten met thermofiele culturen worden gebruikt overleven. Thermofiele culturen zijn voor zover ik weet nauwelijks te vinden in Nederland.
Ik heb voor belangstellenden wel een weblink van een Duitse leverancier die een goede sortering culturen verkoopt.

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> een aantal recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.