Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas Plaatjes -> Paas-panir
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Paas-panir - Geplaatst: 11 Apr 2009 21:55:27 Reageren met citaat  
ingdia



Geregistreerd op: 11 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Nijeveen

Gemaakt volgens dit recept, met limoensap ipv citroensap (wat je totaal niet terug proeft, maar was leuk idee), een theelepel zout, bieslook en koenjit.



Hij is wat te droog naar mijn smaak en ik vind er ook (nog?) niet veel smaak aan zitten, maar het was superleuk om dit eens te maken. Alleen het effect al, als je het limoensap aan de melk toevoegt! Surprised Very Happy
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 11 Apr 2009 21:55:27  








 
Terug naar boven  

  Bericht Re: Paas-panir - Geplaatst: 11 Apr 2009 22:03:56 Reageren met citaat  
Gildemeester
Administrator


Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 15


ingdia schreef:
<knip> Alleen het effect al, als je het limoensap aan de melk toevoegt! Surprised Very Happy


De eerste keer dat ik dat zag vond ik het net magie.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Apr 2009 08:47:19 Reageren met citaat  
Dieuwertje



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Bad Bentheim

Dit kaasje ziet er echt prachtig uit door de toevoeging van Koenjit.

Hoe heb je er z'n mooi bolletje van gekregen?
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Apr 2009 11:28:16 Reageren met citaat  
ingdia



Geregistreerd op: 11 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Nijeveen

Dieuwertje schreef:
Dit kaasje ziet er echt prachtig uit door de toevoeging van Koenjit.

Hoe heb je er z'n mooi bolletje van gekregen?

Uitgewrongen in de theedoek, toen was het al mooi bol. Daarna in een schaaltje gelegd.
De onderkant ziet er daarentegen niet uit hoor, daar zie je de afdruk van de in elkaar gedraaide theedoek.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 12 Apr 2009 11:30:18 Reageren met citaat  
Esje



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 5


Het ziet er super grappig uit, zo geel!
Smile
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Apr 2009 07:54:42 Reageren met citaat  
Dieuwertje



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Bad Bentheim

Citaat:
Let op: Panir is - ook in de koelkast - slechts kort houdbaar, er wordt aanbevolen om panir op de dag van de bereiding of de volgende dag op te eten.



Deze tekst kwam ik op een andere website tegen.
Ik dacht die deel ik even met je/jullie.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Apr 2009 15:51:18 Reageren met citaat  
ingdia



Geregistreerd op: 11 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Nijeveen

De blokjes die in in de wei bewaard heb waren lekkerder dan de blokjes die ik droog in een bakje had gedaan. Bewaard in wei waren ze sappiger.
In het mozzarellafilmpje doen ze zout door de wei, ik geloof ter conservering. Heb er weer een mental note van gemaakt. Idea

@Dieuwertje: thanks, ik zal het restje dan maar beter weg doen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas Plaatjes -> Paas-panir Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.