Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> Mezelf aan het inlezen
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Mezelf aan het inlezen - Geplaatst: 19 Dec 2012 08:33:14 Reageren met citaat  
Ratsewer



Geregistreerd op: 19 Dec 2012
Berichten: 1
Woonplaats: Groningen

Beste kaasmakers,

Ik heb onlangs het boek "Zelf kaas maken" van Tim Smith gekregen. Hierin wordt bij de recepten steeds over mesofiele en thermofiele culturen gesproken. Ik word er niet echt wijs van, op de verschillende sites zie ik eigenlijk alleen kaasferment en verschillende schimmelculturen...
Wie kan mij een stapje op weg helpen?

Groetjes
Marian
 
Profiel bekijken Stuur privébericht AIM-naam
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 19 Dec 2012 08:33:14  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 19 Dec 2012 09:23:07 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Beste Marian,

Mesofiele melkzuurbacteriën groeien het best bij temperaturen van 30 - 33 °C en worden gebruikt bij de boter-, kaas- en platte kaasproductie. Vandaar dat kaas wordt gestremd bij 30 - 32 °C, de melkzuurbacteriën leven dan bij hun favoriete temperatuur en kunnen het snelst groeien en de melk laten verzuren. Thermofiele melkzuurbacteriën daarentegen verkiezen hogere, “tropische” temperaturen van 40 - 45 °C. Ze worden toegevoegd bij de bereiding van yoghurt en verschillende types kaas, waaronder de Italiaanse Pasta Filata zoals mozzarella.

Wink
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 19 Dec 2012 13:11:25 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Hallo Marian, wat je op websites ziet als kaasferment is de mesofiele en meestgebruikte variant. Zou je op gegeven moment een keer thermofiele cultuur willen proberen, dan kan je hiervoor ook yoghurt nemen. Thermofiele cultuur is voor zover ik weet bijna niet te koop in Nederland of Belgie, maar eventueel heb ik wel een link naar een Duitse leverancier voor je.
 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> Mezelf aan het inlezen Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.