Het String Forum
Het forum voor man en vrouw!
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


nieuwjaarsduik

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Het String Forum Forumindex -> String Algemeen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Marc



Geregistreerd op: 02 Aug 2008
Berichten: 426

BerichtGeplaatst: Do Jan 01, 2015 6:57 pm    Onderwerp: nieuwjaarsduik Reageren met citaat

Als je op internet gaat zoeken op strings, dan kom je ook veel onderzoeken tegen. Dat het flut onderzoeken zijn weten we onderhand wel, maar ondanks dat de string eens bestudeerd met de geldende natuurwetenschappen, dit en combinatie met het koude weer rond de Nieuwjaarsduik.

We maken een theoretisch model met aan de ene kant een string, aan de andere kant een boxer of Bermuda. (veel meer stof). Zolang men gekleed op het strand staat te wachten is er weinig aan de hand, het verschil is zelfs te verwaarlozen. Zodra men zich gereed maakt voor de duik, dus de kleding uit trekt krijgt men te maken met de buiten temperatuur en de wind. Hierdoor koelt het lichaam af (men krijgt het koud) en omdat een bermuda meer stof zal de afkoeling daar iets minder zijn.
Zodra men het water in gaat krijt men te maken met contact temperatuur van het water, dat gewoon goed warmte geleid en opneemt. Of dit nu een string of bermuda is, maakt niets uit. nadenken

Maar nu het grote verschil.

Men komt uit het water vandaan, weer die koude buitentemperatuur maar nu ook nog eens het verdampen van het koude water waardoor je extra afkoelt. Je loopt naar je kleren en pakt een handdoek. Daarmee verwijder je (je droogt je af is verwijderen van water op de huid) dus het zeewater dat voor die extra afkoeling zorgt. Op het blote lichaam geen punt, maar die natte kleding die water heeft opgenomen is een ander punt. Nu geld, dat hoe minder oppervlakte aan stof, hoe eerder droog dus hoe sneller de extra afkoeling stopt.
Daarbij opgeteld een gebrek aan kleedruimte in combinatie met de verpreutsing van Nederland zal men dus zo met die natte badkleding in de beschermende bovenkleding stappen, dat ook nat wordt, dus de afkoeling van het lichaam gaat door.

Volgend de theoretische verwachtingen heeft een persoon in string minder last van die afkoeling, dit omdat hij gewoon minder oppervlakte aan natte en koude stof om zijn lichaam heeft. Na het afdrogen en omkleden sneller warm heeft dan iemand in een kletsnatte bermuda. (Met alles wat er verscholen onder zit)
Vaak zijn bermuda dragers van die luie mensen die het niet zo nauw nemen met hun lichaam, hun Mc Donaldsbuik verstoppen in extra veel stof, te beroerd zijn om die Bjornborg onderbroek uit te trekken zodat ze extra veel natte en koude stof om het lijf hebben. Als ze daarna zo met die kletsnatte zooi in de bovenkleding stappen hebben zij dus veel meer van die natte kleding dus de afkoeling gaat door, dus kouder dan een stringdrager.

Maar er komt meer bij !!
Omdat het in de huidige preutsere samenleving spannend is om je openlijk in string te begeven krijg je vanzelf last van je adrenaline, dat geeft een extra warm gevoel.

Dus zowel theoretisch alsmede door het opwindend zijn van lopen in string heeft tot resultaat dat het niet alleen warmer is met deze koude traditie, maar men trekt ook meer bekijks.
_________________
Spanje, het beste stringland in Europa
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: Do Jan 01, 2015 6:57 pm    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Het String Forum Forumindex -> String Algemeen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.