Chillipepers.nl
Voor liefhebbers en kwekers van Chillipepers
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


DetafelvanJan 2023
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> 2023
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 22 Sep 2023 19:19:39    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb alles behalve de PI*BO in een super lekkere BBQ saus verwerkt. De PI*BO is behoorlijk heftig in hitte. Alle smaken zijn inderdaad wat grassig. De saus wordt flink gepimpt in smaak door mijn tomaatjes, die zijn wel heerlijk zoet, fruitig en smaakvol.
De augurken zijn een totaal fiasco. Ik heb er wat oogst van maar het mag geen naam hebben. In de moestuin heb ik ook nog wat palmkool staan dat overduidelijk het hoofdvoer van de slakken is... Evil or Very Mad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 22 Sep 2023 19:19:39    Onderwerp:

Terug naar boven
donaldk
Site Admin


Geregistreerd op: 25 Aug 2020
Berichten: 784

BerichtGeplaatst: 22 Sep 2023 23:42:51    Onderwerp: Reageren met citaat

PI*BO???
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2023 20:14:22    Onderwerp: Reageren met citaat

PixBo=Pimenta Da Neyde x Bonda Ma Jacques
ik heb het niet bijgehouden, maar dacht een bijgift van Anchillique. Ik plant altijd tenminste 1 hottie per jaar. dit is m van dt jaar.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
donaldk
Site Admin


Geregistreerd op: 25 Aug 2020
Berichten: 784

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2023 21:39:52    Onderwerp: Reageren met citaat

Bonde ma Jacques is een Caribische klassieker, ken hem alleen van naam.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 15:15:54    Onderwerp: Reageren met citaat

Mijn smaaknotitie van dit jaar. De nummers zijn de plaatsidentificatie in het watersysteem, geen bijzondere betekenis dus.

05 Pimenta Da Neyde x Bonda Ma Jacques = f hot; mooie smaak en geur; beetje citrus
06 Hurrikan = goede hitte achterin, zoetje, mooie smaak; weinig zaad
07 Peppadew = nog niet rijp
08 Sugar Rush Peach Stripey = oke, middel heet, midden opde tong, beetje zoetje en fruit, iets aards en gras
09 Black Pink Chupetinho = matige hitte, lange nabrander; stro smaak
10 Siberian House Pepper = flinke hitte in voor in de mond, goede smaak, fruit, niet zoet; veel zaad
11 Cabe Keriting = slechte oogst
12 Jalapeno Azabeche = oke, beetje hitte; slechte oogst
13 Kardoula = oke, beetje hitte; matige oogst
14 Dolmatik Biber = paprika rood goede smaak goede oogst
15 Marseillaise = paprika oranje goede smaak goede oogst
16 Snack Paprika Oranje goede smaak goede oogst
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
donaldk
Site Admin


Geregistreerd op: 25 Aug 2020
Berichten: 784

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 15:25:32    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je toevallig nog Grandpa's Home Pepper van mij staan, of eerdere jaren gehad, hoe vergelijkt deze met de SHP? Sol beweerde altijd dat het dezelfde soort was, maar die van mij zagen er altijd al anders uit dan de SHP.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 17:48:21    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik zal de Grandpa's volgende jaar zaaien.
Het zou kunnen dat ze identiek zijn, maar de meeste plaatjes die ik zie lijken de GHP iets langer en spitser te zijn dan mijn SHP.
Hoe dan ook een leuke peper om te kweken en te eten.

Hier mijn plantje



Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 558
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 19:28:41    Onderwerp: Reageren met citaat

detafelvanjan schreef:
Mijn smaaknotitie van dit jaar. De nummers zijn de plaatsidentificatie in het watersysteem, geen bijzondere betekenis dus.

10 Siberian House Pepper = flinke hitte in voor in de mond, goede smaak, fruit, niet zoet; veel zaad
11 Cabe Keriting = slechte oogst


De SHP staat voor Siberian House Paprika. Ik heb vandaag toevallig ook een plant ge-oost . Hij had 147 pepertjes (en er hingen er nog wat groene aan, die ik opgegeven heb). Wanneer ik de geur boven de plukbak opsnuif dan ruik ik ook een stevige paprika lucht. Vandaar waarschijnlijk de toevoeginge Paprika. Hij geeft inderdaad een flinke korte direct hitte. Ik heb ze vanavond bij de gado gado gegeten. Dat was erg lekker. De rest ga ik drogen voor een super lekker poeder.

Jammer dat de Cabe Keriting zo slecht presteerde bij jou. Ik had je CP zaden gegeven, toch? Ik had een oogst van de moederplant van 70 pepers, wat ik erg veel vond.
Mijn Cabe:


Dat geeft mij toch de indruk dat de moederplant niet uit soortechte zaden is voortgekomen, mochten de eigenschappen veranderd zijn. Mijn plant stond overigens vol in de zon.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 20:18:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Bij de Cabe zijn bij mij de stammen afgestorven op het moment dat de pepers rijp werden. Ik heb nog 1 of 2 stammen met pods maar die zijn allemaal groen.
Het kan slakkenvraat zijn, dat heb ik niet gecontroleerd. De bijna rijpe pods verschrompelden voor ze echt rood werden.

Wat mij betreft jammer, maar volgende jaar een andere peper met nieuwe kansen.

SHP ... Paprika??? Veel te veel hitte. Voor een peper oke, maar niet voor paprika.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 558
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 14 Okt 2023 21:25:33    Onderwerp: Reageren met citaat

detafelvanjan schreef:

SHP ... Paprika??? Veel te veel hitte. Voor een peper oke, maar niet voor paprika.

Dat is toch echt de correcte naam. Ik vermoed omdat er af en toe eentje een mini paprika vorm heeft en hij ook een paprika geur heeft.

Overigens, ken je de Hongaarse, Slowaakse en Tsjechische hete paprika's?...
Die kunnen echt flink pittig zijn.

Door de gado gado is hij toch goed te genieten nadat je de eerste op hebt. Het is een eerlijke en korte hitte, niet zo'n sluipmoordenaar als de Nagabrain Chocolate of nog erger de Trinidad Scorpion Butch T of een atoombom van een Bhut Jolokia.

Misschien is de Carliston iets voor je. Hij heeft geen hitte, maar smaakt echt super.

Wij zijn de laatste dagen de Kardoula's gevuld met roomkaas aan het snoepen (plant van jouw zaden gekweekt, dank nog). Smile
Jammergenoeg zijn de slakken er ook dol op en hebben een van mijn twee planten helemaal gemold en de ander ernstig beschadigd en daardoor vertraagd. Ze hebben (bijna) geen hitte bij mij.

Grappig, dat de Marseillaise / Petit Marseillais het bij jou wel goed doet. Ik krijg hem maar niet goed aan het produceren bij mij. Ieder jaar zit er wel iets tegen. Na drie jaar proberen heb ik het maar opgegeven, maar met zaden van dezelfde plant heb jij wel succes gehad.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 21 Okt 2023 20:08:22    Onderwerp: Reageren met citaat

Vandaag de pepers wat opgeschoond, hopelijk krijgen de laatste pods nog een boost om af te rijpen.
Sowieso nog een leuke late oogst. Morgen maar weer eens in de keuken een paar sausjes maken.



Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 558
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 22 Okt 2023 17:10:24    Onderwerp: Reageren met citaat

detafelvanjan schreef:


Wat voor soort zijn die bruine pepers?
Vorig jaar heb ik Georgia Black pepers te drogen gehangen omdat ze zo'n lekker poeder zouden geven. En dat is inderdaad bewaarheid gebleken.
Ik heb momenteel alweer nieuwe ristra's te drogen hangen met Mogans en Buena Mulata's. De SHPs droog ik ook, maar zijn te klein om in een ristra te hangen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 22 Okt 2023 18:27:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat zijn Jalapeno Azabeche. Ik heb ongeveer twee keer zo'n setje kunnen oogsten. Er hangt nog wat aan de plant, maar zo groen dat het waarschijnlijk niet meer gaat rijpen.
De oogst van deze peper valt behoorlijk tegen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 22 Okt 2023 19:47:16    Onderwerp: Reageren met citaat

Pimenta Da Neyde x Bonda Ma Jacques geeft een geniaal aroma aan de nieuwe BBQ saus. De hitte is behoorlijk heftig, maar de geur was DE reden om ze toch te verwerken in een saus. En die is zeker geniaal te noemen.
Alle pepers van de laatste foto zijn erin verwerkt maar PixBo haalt de smaak op tot in de .. hemel.
Ik verwerk de peperpuntjes, daarmee is de grootste hitte weg, maar toch flink heter dan de gemiddelde saus.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 214
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 17 Nov 2023 20:01:01    Onderwerp: Reageren met citaat

Vandaag de laatste pepers geoogst en de hydro opgeruimd.

Best nog een leuke oogst zo laat in het jaar. Ze staan nu te fermenteren om een soort van tabasco te worden. Dat duurt nog een aantal maanden. Rolling Eyes







Cool
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Nov 2023 20:01:01    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> 2023 Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Pagina 5 van 6

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.