|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
Dag voor hobbyisten bij Kaaslust in Veenhuizen. - Geplaatst: 25 Jun 2013 07:29:48 |
|
|
|
Via mijn leverancier voor schapenmelk ben ik in contact gekomen met Jan Craens, de kaasmeester van Kaaslust in Veenhuizen. Jan organiseert zondag 8 september een dag voor hobby-kaasmakers, zie onderstaand bericht:
Kaasdag voor hobbykaasmakers
Op zondag 8 september 2013 organiseert Kaaslust van 10.00 uur tot 17.00 uur een kaasdag voor hobbykaasmakers.
Het evenement vindt plaats in het gerestaureerde melkfabriekje in Veenhuizen.
Adres: Hoofdweg 138, 9341 BL Veenhuizen (Drenthe)
Sinds 2012 maakt Jan Craens kazen in de ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust te Veenhuizen.
Er blijkt een groeiend aantal mensen te zijn die met passie zelf kaasmaken. Daarom organiseren wij een kaasdag voor hobbykaasmakers om deze mensen bij elkaar te brengen en ervaringen te delen.
Tijdens de kaasdag is er mogelijkheid om uw zelfgemaakte kaas door een kaasexpert te laten beoordelen. (*)
Daarnaast zijn er workshops over onder andere het bereiden van bijzonder kaassoorten, de rijping van kaas en het keuren van kaas.
Verder zijn er rondleidingen in de ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust.
Tenslotte zijn er verschillende aanbieders van kaasmaakbenodigdheden aanwezig.
Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Jan Craens, email: jan@craens.nl
Telefoon: 06-22927130
(*) Voor deelname aan de boordeling van uw kaas kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar jan@craens.nl
Beschrijf de soort kaas, wanneer deze kaas gemaakt is, naam, adres, email en telefoon.
Bijdrage per te beoordelen kaas: €3,00
Opgave voor 10 augustus 2013
Jan is nog volop bezig met de organisatie en als er meer details bekend worden zal de informatie hier zonodig worden aangevuld.
met vr. groet,
Herman
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 25 Jun 2013 07:29:48 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 30 Jun 2013 13:35:11 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
He leuk, daar ga ik zeker heen!
Ik houd dit topic in de gaten.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 30 Jun 2013 18:58:45 |
|
|
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
|
|
Ik ga dit ook in de gaten houden, Veenhuizen is te doen.
Lijkt me heel leuk.
|
|
|
|
|
kaasmakersmarkt te Veenhuizen - Geplaatst: 1 Jul 2013 07:57:00 |
|
|
Carol
Geregistreerd op: 23 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Mierlo
|
|
Ik ga waarschijnlijk ook. Ga kijken of er wat te combineren is. Ik heb familie wonen in Oosterwolde, dat is daar vlak in de buurt.
groet
Carol
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 1 Jul 2013 08:01:27 |
|
|
|
En ik kom ook! Zeg het voort, zeg het voort....
Nu nog de tijd vinden om wat kaas te maken die ik professioneel kan laten keuren.
Keuren gebeurt trouwens met zgn. kaasboren (bij de geperste kaas) waarbij met een soort kleine appelboor een monster wordt genomen waarvan een klein stukje uit het binnenste van de kaas wordt geproefd. De rest wordt weer terug gestopt in de kaas, zodat deze verder kan rijpen.
De zachte kazen worden uiteraard gewoon aangesneden...
Van het geld dat voor het keuren wordt betaald, wordt een deel besteed aan de keurmeesters en een deel is voor een prijs voor de maker van de best beoordeelde kaas...
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 1 Jul 2013 09:06:50 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ik geloof dat ik dat nog niet aandurf Herman om een eigen kaas mee te nemen en te laten keuren, maak ook slechts alleen nog maar gouda, ja en mijn Feta dan, verder ligt mijn parmezaan er nog maar die is nog niet klaar en klein en plat, nee ik kom lekker snuffelen, kijken en natuurlijk proeven.
Maar wel leuk dat er meerderen van het forum komen, dat word dan vast een mini meeting.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 1 Jul 2013 15:49:30 |
|
|
|
Waarom zou je dat niet aandurven? Je familie lust het, je hebt het al aan visite voorgezet en je hebt hier de kans op opbouwende kritiek (als er al kritiek komt!) van een prof. Kan je kaas alleen maar beter van worden!
Ik neem mijn Manchego mee terwijl ik deze voor het eerst heb gemaakt en ik nog nooit eerder met schapenmelk heb gewerkt. En ik hoop voor die tijd nog wat gemaakt te hebben dat ik mee kan nemen
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 1 Jul 2013 21:24:08 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
Ik ga ook, maar weet ook nog niet of ik mijn kaas durf te laten testen. Misschien ook wel waardevol om het wel te laten doen als we dan ook advies krijgen
|
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|
|
|
|