|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
- Geplaatst: 23 Mei 2013 08:10:14 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Sleedoorn of veenbessen op alcohol: lekker!
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 23 Mei 2013 08:10:14 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 23 Mei 2013 11:35:46 |
|
|
|
gerda schreef: | http://members.chello.nl/b.boom7/likeurrecepten.htm
160 likeurrecepten. |
Oh oh, ik zie een nieuwe hobby aan de horizon verschijnen....
Je weet trouwens dat Brouwmarkt een heleboel essances e.d. heeft voor het maken van likeur? Ze hebben ook een apparaat om "gedestileerd water" te maken...
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 10:23:21 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ja dat weet ik Herman, maar ik vind het dan niet helemaal echt. Ik wil juist de echte smaak van het fruit, het echt zelf maken van je likeur, het laten trekken van je fruit.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 14:45:59 |
|
|
|
Heb je op zich gelijk in: Als je b.v. aardbeienlikeur wilt maken, moet je de vruchten gebruiken en geen essance.
Maar in het verleden heb ik een paar bijzondere likeurtjes hiermee nagemaakt, waarvan ik zo niet had geweten wat voor kruiden/vruchten er in zaten....
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 16:33:12 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Wij laten hier ook kersen, krieken, braambessen, frambozen, bosbessen, aalbessen, ... macereren op alcohol.
In de winkel is het namaak en duur.
Zelf gemaakt is het echt en puur.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Mei 2013 17:45:30 |
|
|
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
|
|
Leuk topic dit. Wij hebben een grote moestuin, kunnen eigenlijk het jaarrond ervan eten.
Man bakt altijd zelf brood.
Likeurtjes maak ik graag, liefst met vers fruit. Dat is vorig jaar ontstaan toen we zoveel aardbeien hadden dat we echt niet meer wisten wat we ermee moesten....
Essences gebruik ik niet. Ik gebruik vaak als basis Doppelkorn of Wodka.
Jam, siroop en gelei maken we ook van het fruit van eigen oogst.
Kook graag en zo veel mogelijk zonder pakjes.
O ja, natuurlijk maken we ook zelf ijs.
Kaasmaken is dan de nieuwe hobby.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 31 Mei 2013 16:37:25 |
|
|
raf
Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84
|
|
Herman,
Gedistileerd water = alcohol
Ik maak bier, kaas, pottenbakken, likeur ( type Grand Marnier),alcohol.
Vroeger kweekte in trompet bloemen, fuchia's, aronsdkelken, enz...
Ik was ook mandenvlechter, 2 vijvers met goudvissen en koi's
Verbouwingen enz...
"Werken kwam daar lelijk tussen."
Groeten,
Raf
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 31 Mei 2013 16:45:53 |
|
|
|
raf schreef: | Gedistileerd water = alcohol
|
Ja, maar het schijnt dat men daar officieel geen reclame voor mag maken
Ik heb op internet uitgebreide handleidingen gevonden en het schijnt eenvoudig en risicoloos te doen te zijn...
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 23 Jun 2013 12:17:34 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Ik zou het wel leuk vinden als iemand een goed recept heeft voor zelfgebakken brood dat hier te plaatsen.
Ik heb een broodbakmachine maar gebruik dat eigenlijk niet meer.
We hebben sinds 2 jaar pizzastenen voor in de oven en daar moet je ook heel lekker brood op kunnen bakken. Probleem is dat lekker brood in de oven water nodig heeft. Maar wie weet heeft iemand een goed recept??
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 23 Jun 2013 12:24:41 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Weet niet of ik al eens een foto had geplaatst maar mijn hobby taart:
Opdracht Valentino Rossi.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 23 Jun 2013 12:52:02 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Recept brood voor dagelijks gebruik.
(bakken wij al ruim 14 jaar)
400g 6-granen
150g 10-granen of korn of dark
15 g gedroogde gist, snuifje zout
lauw water
Alles mengen en kneden tot een homogene massa
laten rijzen gedurende 35 min
kneden tot een broodvorm
laten rijzen gedurende 30 min
bakken in een heteluchtoven gedurende 50 min op 190°C
Onze bloem halen we bij
http://users.skynet.be/fa332780/Productengamma.html
Na het bakken weegt zo een brood tussen 800 g en 900 g
We bakken er 7 in één keer (4 worden ingevroren)
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 2 Jul 2013 19:31:10 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
En dan eindelijk eens een brood gebakken , samen met een jonge goudse heerlijk.
|
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
Ga naar pagina Vorige 1, 2
|
|
|
|