Graag zou ik kaaswas kopen.
Eigenaardig genoeg is dit nergens maar dan ook nergens te verkrijgen.
Natuurlijk wel in de States, UK en Australia, maar dan ook met de nodige superhoge transportkosten; van de douane spreken we nog niet eens.
Maar misschien heeft iemand van jullie wel een adres?
Moet het echt was zijn of mag het ook gewone coating zijn?
Kijk dat is het nu net.
Ik wil echte was om kaas te beschermen.
Maar iedereen verwijst naar coating.
Die gebruik ik al, maar ik ben niet zo tevreden.
Daarom wil ik o zo graag echte kaaswas proberen.
Maar nergens te vinden.
- Geplaatst: 12 Okt 2012 12:54:41
gebaxke
Geregistreerd op: 27 Sep 2012
Berichten: 11
Ok, moet je eens zoeken op Käsewachs in google. De verzendkosten uit Duitsland vallen mee.
Veel Duitse web leveranciers hebben vaak ook een hele lading aan culturen in hun shop.
Ok, moet je eens zoeken op Käsewachs in google. De verzendkosten uit Duitsland vallen mee.
Veel Duitse web leveranciers hebben vaak ook een hele lading aan culturen in hun shop.
Euh ligt het aan mij?
Ik heb de indruk dat Duitsland alleen levert aan Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.
Nee?
Ik heb daar zelf al zitten rondzoeken. Maar mijn Duits... Ja nou.
Prijzen? Transportkosten? Nergens iets van te vinden eh.
Ja coating.
Wel, het gebeurt dat ik behoorlijk veel last heb van groene schimmel.
Eens die er is, niet meer weg te krijgen. Wat betekent dat ik twee maal daags de kaas afveeg met azijn of pekel of alcohol of... Wat heb ik al niet geprobeerd.
Een vriend in Australië had hetzelfde probleem, overgeschakeld op cheesewax en sindsdien is dat een heel ander verhaal.
Dus dat wil ik beslist proberen.
- Geplaatst: 13 Okt 2012 18:33:12
hoeklijn
Gast
Sorry, ben ik vergeten er bij te zetten: Als je ze een mailtje stuurt krijg je een pdf met de laatste prijzen opgestuurd. Verzendkosten zijn de normale verzendkosten vanuit Duitsland binnen de EG. Zijn afhankelijk van gewicht, dus het ligt een beetje aan de hoeveelheid die je bestelt.
Over de coating: Ik laat zelf altijd geperste kaas die ik ga coaten een dag of vier op kamertemperatuur drogen. 2x per dag keren en als na het keren de kant die boven is gedraaid niet meer vochtig is, maar eerder klam, dan doe ik de eerste laag coating op de bovenkant. Als die droog is na een uur of 3, dan draaien en de andere kant coaten. Dit herhaal ik nog 2x zodat de kaas 3 lagen coating heeft. Er is ook coating waar nog een schimmelwerende stof aan toe is gevoegd. Hoe bewaar je de kaas en op welke temperatuur? Ik houd met een externe thermostaat mijn kaas-koelkast rond de 14 graden en eens per week de kaas schoonmaken is voor mij genoeg.
- Geplaatst: 14 Okt 2012 07:32:02
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Bedankt voor de tip van Duitsland. Zal ze eens een mailtje sturen.
Wat het coaten betreft is mijn werkwijze niet anders dan die van u.
Ik gebruik de schimmelwerende coating, dus daar zal het ook niet aan liggen.
En de kaas wordt gerijpt in een kaasgrot (frigo) temperatuurgestuurd op 12 à 13 °C. Frigo is trouwens nieuw gekocht.
Nu ja, ik woon in de fruitstreek midden de plantages. naar het schijnt zijn hier veel sporen in de lucht. Hobbybrouwers in de streek hier moeten ook erg opletten voor infecties van hun wort.
- Geplaatst: 14 Okt 2012 09:20:21
hoeklijn
Gast
Zo te horen moet het inderdaad aan de omgeving liggen. Ik vraag me dan af of met was minder schimmelvorming zal optreden, maar het is altijd te proberen. Succes!
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!