Op 15-10 twee 1/2 kilo kaasje gemaakt met komijn.
Nu komt er door de coating heen een witte waas en groene penicilline door.
Kan ik de kaasjes weggooien of is er nog redding.
De kaasjes zijn 2 x gecoat
graag jullie advies Bertje
- Geplaatst: 2 Nov 2012 21:12:00
- Geplaatst: 3 Nov 2012 11:57:26
hoeklijn
Gast
Dat de schimmel door de coating is ongebruikelijk, zeker als je op de juiste manier hebt gepekeld en niet te lang hebt gewacht met coaten.
Wel kan de coating door schimmels uit de omgeving bedekt gaan worden. Ik heb dat zelf ook en daarom maak ik minstens iedere week de gecoate kaas schoon met een lapje water met een flinke scheut azijn.
Zorg ook dat de temperatuur waarin de kaas rijpt niet te hoog is (10-12C) en de relatieve vochtigheid ongeveer 80%.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!