Jordykl, dit gaat waarschijnlijk wel werken.
Bedenk wel dat 10L melk ongeveer 1kg kaas oplevert.
Dus 200ml geeft 20mg kaas, echt veel is dat niet.
- Geplaatst: 18 Jan 2013 08:53:15
hoeklijn
Gast
Hallo Jordykl, welkom op het forum.
Zoals John zegt gaat het waarschijnlijk wel werken, maar zijn de hoeveelheden erg klein. Je kunt het recept gewoon aanassen door de hoeveelheden te vermenigvuldigen.
Wel een paar opmerkingen: Als je geen rauwe ongepasteurizeerde melk kan vinden, gebruik dan in ieder geval GEEN houdbare melk, deze is gepausteuriseerd op een heel hoge temperatuur en onsgeschkt om kaas te maken. Met gepasteuriseerde melk zou je egenlijk wat calciumchloride moeten toevoegen, maar zonder kan evt. ook, alleen is de opbrengst wat minder en moet je wat langer laten stremmen om te vboorkomen dat de wrongel te slap is.
"Veel zout oplossen" zoals in stap 5 staat is wat vaag, om een behoorlijke pekel te krijgen heb je ongeveer 200 gram per liter water nodig. Oplossen in warm water, maar de pekel af laten koelen tot kamertemperatuur voordat de kaas er in gaat. Zeker met zo'n hoeveelheid kaas deze geen dagen in de pekel laten liggen. Richtlijn voor een goed geperste Goudse kaas is met deze sterkte pekel ongeveer 6 uur per 500 gram.
Veel succes en als je vragen hebt, stel ze gerust...
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!