|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
bacterie cultuur - Geplaatst: 13 Mei 2013 22:50:18 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
weet iemand waar je alle kaas bacterie culturen kunt kopen
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 13 Mei 2013 22:50:18 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 11:56:11 |
|
|
|
Alle kaasculturen? Dat is onbegonnen werk
Serieus, er zijn een aantal grote biochemische concerns zoals Danisco en Chr. Hansen die hun eigen assortiment aan culturen hebben en dat loopt per leverancier in de tientallen.
In Nederland is naar mijn ervaring maar weinig variatie te koop, eigenlijk alleen mesofiele culture. Zelf koop ik van een duitse leverancier (onlangs verhuisd naar Frankrijk) en heb goede resltaten met hun culturen.
Dit is Leidinger. Gerda zou daar ook gaan bestellen, misschien loont het de moeite om samen te bestellen ivm verzendkosten....
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 13:27:00 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Klopt gerard , ik wil ook wel wat bestellen maar minimum is 20 euro geloof ik en ik wil maar twee culturen.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 15:16:54 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
Ik zal eens kijken op die site van avond
|
|
|
|
|
bakterie cultuur - Geplaatst: 14 Mei 2013 16:57:32 |
|
|
raf
Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84
|
|
Dag,
Ik ben ook wel geintreseerd.
Welke verpakking hebben die en kunnen ze gemakkelijk lang tijd bewaard worden?
Mvg
Raf
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 17:34:39 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
Als je bijvoorbeeld de Delta starter neemt die is op -18 (diepvries) tot een jaar houdbaar.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 19:54:35 |
|
|
|
De Delta is een thermofiele cultuur, voor Goudse kan ik de Alpha aanraden omdat deze een zeer romige kaas geeft.
Wil je een Goudse maken die je langer kan laten rijpen, dan kan je de Omega gebruiken. Door de thermofiele bacterieen hierin rijpt de kaas wat beter. Dan wel de wrongel iets kleiner snijden om de kaas iets droger te maken.
Alle culturen verkopen ze in 2 hoeveelheden. 1 = voor 100 liter en 3,5 is voor 300-500 liter gepasteuriseerde melk. Zij claimen zelf dat je bij rauwe melk maar een halve hoeveelheid hoeft te gebruiken, maar ik gebruik zelf iets minder dan de aangegeven hoeveelheid van een recept, b.v. in plaats van 1/2 tl gebruik ik dan 3/8 tl.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 20:57:23 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
hallo gerda, wat is delta cultuur en waarvoor dient deze
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 14 Mei 2013 21:12:00 |
|
|
gerard
Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
|
|
hey meneer hoeklijn, ik heb net op die site gekeken en ze hebben daar veelleuke dingen. we zouden eens een meeting moeten houden hihi
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 15 Mei 2013 07:32:51 |
|
|
|
Hallo Gerard, je mag wel Herman zeggen ....
Waar zou je de meeting voor willen houden, om een gezamelijke inkoop te regelen?
Houdt ook in dat je vanaf een centraal punt de diverse goederen weer moet gaan verspreiden voor wat is het, 6,95 per pakje? Of je zou weer samen moeten komen, wat b.v. voor Gerda naar het midden van Nederland aan benzine meer zal gaan kosten dan 6,95.
Ik heb een tijdje geleden er al over na zitten denken om op 1 of andere manier hier in Nederland een groter aanbod van culturen (en andere zaken!) te gaan regelen, maar dat kan alleen kostendenkend worden (ik heb het niet eens over winst maken) als je een flinke korting kan bedingen bij een leverancier. Ik heb contact gehad met CSK in Leeuwarden, geprobeerd contact te krijgen met Danisco, maar die antwoorden niet eens en ik heb uitgebreid gebeld met Gebr. Rademakers. De hoeveelheid hobby-kaasmakers in Nederland is gewoon te klein om een redelijke korting te krijgen, als men al wil leveren in die kleine hoeveelheden. Dit in verband met het verpakken in kleinere porties dan dat ze normaal doen.
Kijk ook eens naar hoe dit forum er een jaar geleden bij stond. De laatste berichten van een jaar geleden waren klachten dat er niet werd geantwoord. We hebben het nu aardig levendig gekregen, maar met hoeveel mensen zijn we hier actief??
Ook voor de webshops die spullen verkopen voor kaasmaken is dat maar bijzaak en is de bier- en wijnmakerij veel lucratiever. Zo heb ik b.v. ook wel naar Van der Kooij in Jubbega gemaild of er een uitbreiding aan culturen te realiseren viel. Helaas nooit antwoord gehad...
groet,
Herman
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 15 Mei 2013 08:13:38 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
Herman als je de culturen wil uitbreiden in het aanbod is er maar één plaats om dat te regelen. Brouwland in Beverlo (België). Zij zijn de leverancier van Brouwmarkt , Vanderkooy en zo ongeveer elke winkel en webwinkel die je maar kan vinden in Nederland, België, ... Wanneer zij nee zeggen is het overal nee.
http://www.brouwland.com/nl/
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 15 Mei 2013 20:55:46 |
|
|
gerda
Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland
|
|
gerard schreef: | hallo gerda, wat is delta cultuur en waarvoor dient deze |
Zie de uitleg hierboven van Herman.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 15 Mei 2013 21:40:53 |
|
|
MelkboerLuc
Geregistreerd op: 16 Dec 2012
Berichten: 3
Woonplaats: (B) Jabbeke
|
|
Rademaker is het meest betrouwbare adres
reken niet op korting voor samenaankoop, gewoon een vaste prijs
de service is gratis
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 16 Mei 2013 07:38:05 |
|
|
|
Hallo MelkboerLuc,
Aan de foto te zien ben je een zelfkazende boer?
Ja, Rademaker is een betrouwbaar adres en volgens mij ook leverancier voor de meest webshops. Maar als je als hobbyist daar culturen van CSK, Chr. Hansen of Danisco wilt bestellen, dan krijg je het antwoord dat het voor hen niet interessant/rendabel is om bulkverpakkingen die ze leveren aan de zelfkazende boeren en kleinere zuivelfabrieken te gaan herverpakken in kleinere hoeveelheden voor de particulier. Ik kreeg (ruim halfjaar geleden in een telefonisch gesprek van een half uur) min of meer het antwoord dat wanneer ik thermofiele culturen wilde hebben ik maar yoghurt moest gebruiken en dat variatie in mesofiele culturen voor een hobbyist maar onzin was...
met vr. groet,
Herman
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 16 Mei 2013 12:16:39 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 16 Mei 2013 12:16:39 |
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
Ga naar pagina 1, 2, 3 Volgende
|
|
|
|